Пускат електромобил, който не се нуждае от зареждане и може да измине 1600 км СНИМКИ

  • 11.12.2020 10:20 /
  • 16740 /
  • 2
Пускат електромобил, който не се нуждае от зареждане и може да измине 1600 км СНИМКИ

Главната особеност на електрическата кола Aptera са 180 слънчеви панела на почти всяка хоризонтална повърхност, обединени в 3 квадратни метра фотоелектрически елементи.

Слънчевите панели на Aptera позволяват на електрическия автомобил да изминава до 72 километра на ден, без да е необходимо зареждане от мрежата. Това е два пъти повече от средния дневен пробег на колите.

За пътувания на дълги разстояния електромобилът е оборудван с батерии, които ще осигурят до 1600 километра пробег между зарежданията.

Триколесният електрически автомобил Aptera може да изглежда като грозно патенце, но формата му осигурява нужната аеродинамика и повърхност за поставяне на слънчевите панели.

Коефициентът на въздушно съпротивление на този електрически автомобил е само 0,13 - два пъти по-малко от 0,24 на концепта Volkswagen ID Space Vizzion.

Автомобилът е изграден от композити от карбон, кевлар, което го прави много лек, както и изключително здрав.

Този нов електромобил за 4 хиляди долара "взриви" пазара ВИДЕО

Що се отнася до силовия агрегат, има различни варианти, с електрически двигатели с течно охлаждане или на предните две колела, или и на всичките три. Мощност от около 50 кВт (67 к.с.) на двигател беше обявена по време на етапа на предсерийния прототип, но окончателните данни все още не са публикувани.

В определени конфигурации Aptera ще може да ускорява от 0 до 100 км / ч като суперколите за 3,5 секунди. А максималната скорост е ограничена до доста високите 177 км / ч.

Ултрабюджетният електромобил Dacia Spring бе представен официално СНИМКИ

Собствениците на Aptera няма да бъдат напълно зависими от слънцето, тъй като електрическите автомобили могат да бъдат оборудвани с батерии. Aptera ще предложи батерии за пробег от 400, 644 или 965 километра. Топ версията ще бъде с удивителна батерия за 1600 километра пробег след зареждане.

Aptera току-що навлезе в етапа на производствения прототип, но стартовата серия от превозни средства Paradigm и Paradigm + вече е пусната предварително за продажба. Предварителното поръчване става с депозит от $ 100, които ще бъде включени в пълната цена на автомобила.

Цените ще започват от $ 25 900 за най-достъпната версия и от $ 46 900 за най-добрата. Производителят обещава да пусне първите машини през 2021 година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bati xoinqta
    12.12.2020 16:59
    :D
  • Иван
    15.01.2021 13:54
    За съжаление на стават за Европа. За триколка са големи, не влизат в стандартите.