Пускат автомобили, в които COVID-19 умира

  • 15.06.2020 8:30 /
  • 8341 /
  • 0
Пускат автомобили, в които COVID-19 умира

Компанията Ford обяви нова и ефективна система за дезинфекция на автомобили. Тя вече се подготвя за инсталиране, а първите шофьори, които тестват тази опция, ще са тези зад волана на полицейските SUV на Ford Explorer - Police Interceptor Utility.

Преди да разработят дезинфекционна система, разработчиците стигнаха до извода, че е възможно да се унищожи всеки вирус, включително COVID-19, чрез загряване на цялото купе. Температурата не трябва да бъде по-ниска от 56 градуса по Целзий.

Веднага след като се активира режимът на дезинфекция, в колата се извършва почистване за 15 минути, повишавайки температурата до максималната стойност. Именно през този период от време топлината може да унищожи до 99,9% от всички вируси.

Специалистите твърдят също, че третирането на машината с топлина е много по-практично от дезинфекцията с антисептични средства или дори ултравиолетови лъчи. Това се дължи на факта, че въздухът загрява цялата кола, бавно се разпространява и достига дори до най-недостъпните места.

Създателите на климатичния контрол добавиха, че в момента на дезинфекция в кабината не трябва да има нито водач, нито пътници. След 15 минути самата машина спира работа. /auto.blitz.bg 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ