Първо ВИДЕО на новия Nissan Pathfinder

  • 01.02.2021 8:47 /
  • 2394 /
  • 0
Първо ВИДЕО на новия Nissan Pathfinder

Компанията Nissan показа тийзър, посветен на новия седемместен кросоувър Pathfinder и обяви датата на премиерата на колата - 4 февруари 2021 година. 

Що се отнася до външността, подробностите засега са сведени до минимум: в кадър едва се забелязва мигащата линия на дневните светлини и масивната решетка на радиатора.  

Също така в клипа е показан фрагмент от каросерията с името на модела, от буквите на което се събира мотото "Find a path", тоест намери път. 

Металът първоначално е пръскан с вода и кал, а след това и замръзва - вероятно, това сочи към характера на автомобила, който може да се експлоатира във всякакви условия. 

Това съвпада изцяло с ранните седения за колата, предоставени от запознати източници - според информацията от неофициалните източници, външността на новия "Патфайндър" ще бъде по-брутална и "офроудърска". 

Освен това, в компанията са преразгледали ергономиката и комфорта:  салонът ще стане по-просторен и по-богат на материали, ще се появи "реещ се" сензпорен екран, дигитално табло за приборите, безкабелно зареждани за смартфони. 

 

Що се отнася до двигателите, обещани са 3.5-литров бензинов V6 и 2-литров хибриден вариант с турбина и четири цилиндъра.

Задвижването ще е 4х4. Новият джип ще трябва да прави конкуренция на коли, като Ford Explorer, Toyota Highlander, Mazda CX-9, Jeep Grand Cherokee, Kia Sorento и Hyundai Santa Fe.

При проектирането на новото поколение на Pathfinder са положени максимални усилия за дистанцирането му от Murano.

КОМЕНТИРАЙ