Първо ИЗОБРАЖЕНИЕ на наследника на Saab

  • 06.04.2020 6:05 /
  • 10054 /
  • 0
Първо ИЗОБРАЖЕНИЕ на наследника на Saab

Новият модел на шведско-китайската марка NEVS ще е изцяло електрическият кросоувър Hengchi 1, чиито патентни изображения бързо бяга тиражирани от автомобилните медии в Китай, 

За разлика от предишните опити на NEVS да направи ликвидно наследството на Saab, този автомобил е създаден от нулата и в основата си има платформа, ориентирана към изграждането изключително на електромобили. 

Първоначално производството на Hengchi 1 бе планирано да стартира през април 2020-а година, но в момента изданието Sina Car, позовавайки се на официални данни, твърди, че стартът на производството е отложен за 2021 година: строителството на заводите за сглобка на колата в Шанхай и Гуандун ще приключи едва през втората част на текущата година.

 

 

Външността на Hengchi 1 напомня на Saab 9–4X, последният модел на шведската марка, пуснат на пазара през 2011 година, когато компанията все още бе част от General Motors.

Кросоувърът трябваше да изведе компанията от тежката икономическа криза, но това не се случи. 

Бяха произведени само 574 екземпляра, а през 2012 година марката Saab бе купена от международния консорциум National Electric Vehicle Sweden (NEVS), който по-късно обяви, че търговската марка Saab вече няма да се използва.

КОМЕНТИРАЙ