Първият в света автомобил атакува Нюрбургринг, ето какво се случи ВИДЕО

  • 05.01.2022 9:05 /
  • 1868 /
  • 0
Първият в света автомобил атакува Нюрбургринг, ето какво се случи ВИДЕО

Много забавен проект: най-известният и първият в света автомобил на най-известната състезателна писта в света. 

Виртуалното копие на първия автомобил в света с двигател с вътрешно горене е било създавано цели 10 месеца. Защо толкова дълго? Колкото и да са се старали разработчиците, те по никакъв начин не са успели да решат някои проблеми. 

Например, оригиналният Benz Patent Motorwagen е имал само 0,69 конски сили, които симулаторът просто не е чувствал и не е позволявал на автомобила дори да мръдне от мястото си. 

Затова се е наложило мощността да бъде повишена до една конска сила. Да се сложи зад волана изкуствен интелект също се оказало мисия невъзможна, той не е могъл да управлява автомобила заради бавното движение на Benz Patent Motorwagen: компютърът спирал колата веднага след старта. 

В резултат се е получило следното - максималната скорост на виртуалния автомобил възлиза само на 13 километра в час, като той трябва да измине почти 21 километра. При това Motorwagen е имал един коз в ръкава си - неутралната скорост. 

На спусканията колата просто се е спускала, което е позволило, благодарение на гравитацията, колата да ускори до скорости, за които Карл Бенц само е могъл да мечтае - 70 километра в час. 

С изкачванията обаче нещата са били съвсем други: Motorwagen изцяло спирал на тях. Налагало се е пилотът да изкачва баирите на зигзаг. 

В крайна сметка Benz Patent Motorwagen, произведен през 1886 година, изминава северния възел на Нюрбургринг за над 80 минути. На съвременния Mercedes-Benz AMG GT Black Series за целта са му необходимо само 6 минути и 43 секунди. 

КОМЕНТИРАЙ