Първият кросоувър на Aston Martin: Ново ВИДЕО

  • 21.08.2019 7:30 /
  • 2588 /
  • 0
Първият кросоувър на Aston Martin: Ново ВИДЕО

Aston Martin разпространи поетично видео на своя пръв кросоувър DBX. 

Новият британски разкошен джип на Aston Martin DBX е построен на нова платформа на компанията, която също ще залегне в основата на бъдещите електромобили Lagonda.

Благодарение на сътрудничеството с Daimler AG първият в света кросоувър на Aston Martin ще получи турбиниран двигател V8 от AMG. 

Очаква се, че мощността на колата ще достигне 503 конски сили. 

Такава мощност ще имат и моделите DB11 и Vantage.

По-голямата част от въртящия момент ще отива на задните колела, при което в компанията искат да поставят акцент и върху качествата на автомобила извън асфалта, за да може колата да е удоволствие не само върху пътя, а и извън него. 

Aston Martin DBX ще бъде официално представен през декември. Дилърите на марката вече са започнали да приемат поръчки за автомобила. 

Британският автомобилен производител възлага големи надежди на модела, който трябва да стане доста популярен заради все по-голямото търсене на кросоувъри, включително и в премиум класа. 

Доставката за клиентите ще започне през 2020 година. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

КОМЕНТИРАЙ