Първи СНИМКИ на обновения Kia Picanto

  • 07.06.2023 9:10 /
  • 3747 /
  • 1
Първи СНИМКИ на обновения Kia Picanto

Фейслифт версията на хечбека с дизайн EV9 ще дебютира преди края на годината. Снимки на обновената Kia Picanto изтекоха в мрежата. Следващият рестайлинг ще донесе ново лице на модела в стила на електрическия кросоувър EV9, както и електрифицирана гама от силови агрегати.

Picanto може да бъде оборудван и с разширен списък от системи за активна безопасност, от наблюдение на мъртвата зона до поддържане на лентата.

Kia готви още една актуализация за хечбека Picanto. И съдейки по снимките, изтекли в мрежата, от компанията искат да приведат външния вид на модела в съответствие със стила на по-големите нови модели.

Така например в дизайна на предната част на каросерията на градския автомобил има ясни препратки към EV9 и нов прочит на брандираното „тигрово лице“. Тук са налице и вертикалните фарове (които за първи път са изцяло LED), и хромирана лента между тях, както и имитация на въздухозаборници в бронята.

По подобен начин ще бъде оформена и задницата на обновения Picanto.

При това в гамата от двигатели се очаква да се появят „меки“ хибриди. Днес няма такива силови агрегати дори на европейския пазар, където хечбекът се предлага или с 1.0 DPi "атмосферен" (67 к.с., 96 Nm) или 1.0 T-GDi турбо двигател (100 к.с., 172 Nm).

Колата ще може да бъде купена с две скоростни кутии - петстепенна „механика“ и AMT „робот“, който замени стария четиристепенен автомат след фейслифта през 2020 г.

Също така си струва да изчакате разширяването на списъка с електронни асистенти.

Сайтът Korean Car Blog  предполага, че Picanto ще разполага със система за следене на мъртвата зона, контрол на кръстосания трафик при движение на заден ход, асистент за поддържане на лентата и функция за следене състоянието на водача.

Все още не е известно кога Kia ще представи актуализирания хечбек. Но най-вероятно това ще се случи преди края на годината.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Масивна
    08.06.2023 9:48
    Новите автомобили все повече заприличват на масивни кутии. Старият елегантен дизайн се променя. Дали това е тенденция в резултат на желанията на хората да искат нещо голямо, масивно, солидно и така да се почувстват по по най? Фалшиво чувство….