Първи СНИМКИ на най-новия електрически кросоувър на Kia

  • 29.08.2022 8:38 /
  • 12096 /
  • 1
Първи СНИМКИ на най-новия електрически кросоувър на Kia

Kia показа новия си сериен всъдеход EV9, който официално ще бъде представен в началото на 2023 година. Този автомобил с три реда седалки в салона, който много прилича на Concept EV9, бе представен в рамките на изложението Automobility LA 2021 в Лос Анджелис миналата година. И това е добра новина, защото шоу колата беше доста красива. 

Разлики все пак има, но като цяло не големи. Концептът имаше камери за задно виждане, а новата кола, за щастие, обикновени огледала за задно виждане. Камерите, обаче, могат да станат допълнителна опция. 

На снимките е показан прототипът на автомобила, преминаващ изпитания на територията на научно-изследователския център на Kia в Намянг в Южна Корея.

Той се изпитва на различни скорости и различни повърхности, включително и по бабуни и неравен терен. Май само са забравили да го потопят в езеро. 

От Kia казват, че EV9 е преминал най-различни изпитания и в други страни. Например, близо до Нюрбургринг в Германия.

Сега обаче тече заключителният етап на подготовката за зимната премиера и пролетните продажби. 

Дължината на кросоувъра е 4,93 м. Това е малко по-малко от Kia Telluride, но пък колесната база на новата кола ще е над 3 метра.  

Относно електромоторите и батериите информация няма. Концпетът, например, може да измине с едно зареждане до 482 км и да се зарежда до от 10 до 80% за 30 минути.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ковид 22
    30.08.2022 5:49
    Тва прилича на удължен Трабант комби!