Първи подробности за кросоувъра на Suzuki за 5 хил. долара СНИМКИ

  • 07.09.2019 9:50 /
  • 14983 /
  • 0
Първи подробности за кросоувъра на Suzuki за 5 хил. долара СНИМКИ

Малките евтини коли днес се разполагат на пазара по-добре от всякога. Постоянно се появяват нови водачи, населението в развиващите се страни нараства, в допълнение, всички искат да се сдобият с кросоувър. Компанията Suzuki също не стои настрана от тази тенденция и работи по бюджетен модел.

Очаква се серийният автомобил да бъде изграден на базата на концепта Suzuki Future-S (на снимките). Смелият, брутален вид изглежда много трогателно в корпуса на малка машина.

Уникалният градски модел Suzuki Swift 4х4 (СНИМКИ)

По предварителна информация, серийното име на модела е Suzuki S-Presso. Забавна отправка към тонизиращата топла напитка. А спомняте ли си малкия роудстър Suzuki Cappuccino от 90-те години? Ето го:

Новият Suzuki е почти готов и сега преминава пътни тестове. Съобщава се, че дължината му е 3 565 мм, широчината му е 1 520 мм, а височината му е 1 564 мм. Междуосието е 2 380 мм.

Компактната Suzuki Vitara катери баирите на предно предаване (СНИМКИ)

По отношение на размерите (с изключение на височината) автомобилът е малко по-малък от основния си конкурент - Renault Kwid. Но моделите имат един и същ просвет - 180 мм. Предполага се, че новият кросоувър ще бъде оборудван с литров трицилиндров бензинов двигател с мощност около 65 к.с.

Прогнозната цена на базовия S-Presso ще е 4,9 хиляди долара, на топ версията ще е 6,5 хиляди. Renault Kwid е по-евтин - 3,9 хиляди долара (с 0,8 литров двигател), но литровата му модификация струва около 6 хиляди долара. Индийските купувачи ще получат първи бюджетния кросоувър на Suzuki. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ