Първи официални СНИМКИ на крос купето Volkswagen Nivus

  • 20.04.2020 8:50 /
  • 5126 /
  • 0
Първи официални СНИМКИ на крос купето Volkswagen Nivus

Бразилското подразделение на Volkswagen разпространи двойка снимки на купето кросоувър Nivus - на тях автомобилът е леко замаскиран, но илюстрациите дават на практика почти ясна представа за външния вид на колата. 

Известно е, че производството и продажбата на тези коли ще започне в Бразилия през юни 2020 година, до края на годината моделът ще дебютира и на други американски пазари, а през 2021 година продажбата на Nivus ще бъде организирана и в Европа.

Купеобразният кросоувър е изцяло разработен в Бразилия, но той не се отличава само с това: за първи път формата на купето е пренесена на кросоувър от толкова демократичен клас и толкова компактен размер. Изданието Motor1 сравнява Nivus с другите компактни кросоувъри на VW - T-Cross, Tarek и Tiguan: техните силуети са къде-къде по-близки до традиционните модели, причислявани към сегментите  SUV и CUV.

И да, ако във вас са се появили въпроси относно пространството на задния ред, ние ги споделяме.  

Затова пък багажникът си е доста голям - обявени са 415 литра, което видимо се отличава от товарния отсек на хечбека Polo с неговите 285 литра.

Затова не е учудващо, че някои западни медии са склонни да вярват, че с времето Nivus може да замени или да изтласка Polo-то, което хич няма да е учудващо с оглед на устойчивата тенденция да се купуват кросоувъри. 

Автомобилът е построен на модулната "всефолксвагенска" платформа MQB, а под капака в самото начало на серийното производство ще бъде монтиран трицилиндров турбо двигател с мощност от 128 конски сили с работен обем от 1 литър. 

В спецификациите за Бразилия двигателят се храни с традиционния за тази страна етанол. Скоростната кутия ще е 6-степенен автомат. Задвижването, засега, ще е само предно. 

Има скромна предварителна прогноза относно появата на крос-купето на пазара в САЩ: възможно е Nivus да бъде пуснат там на цена от 17 000 долаа. 

 

КОМЕНТИРАЙ