Първи официални СКИЦИ на новата Mazda 3

  • 16.10.2018 9:56 /
  • 6858 /
  • 1
Първи официални СКИЦИ на новата  Mazda 3

В мрежата се появиха първите официални изображения на Mazda3 от следващото поколение. За основа на дизайна е ползван концепткара Kai,  дебютирал в Токио през есента на миналата година. Според предварителната информация, публичният дебют на новата кола ще се състои в края на ноември в рамките на автомобилното изложение в Лос Анджелис. 

На публикуваните от Carscoops скици се вижда, че Mazda3 от следващото поколение е получила по-тясна оптика и увеличена решетка на радиатора. Архитектурата на предния панел с малки изменения ще бъде пренесена от прототипа Kai. 

Mazda Kai е построена на модерната платформа SkyActive. Особеностите на автомобила са бензинов двигател от новото семейство на SkyActive-X с възпламеняване на горивната смес чрез компресия, като при дизеловите автомобили. Серийният вариант на този двигател, чиято мощност ще бъде 190 конски сили и 230 Нм въртящ момент, трябва да дебютира в новата Mazda3.

Mazda Kai 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Собственик на Мазда 3
    15.01.2019 16:43
    Уникален дизайн!Наслада за очите!Конските силички са малко множко-190 и 230,но удоволствието от возията сигурно е прекрасно.Предната решетка е много красива,но за нашите пътища и магистрали с дупки и дупкища,направо е престъпление да си дадеш парите.