Първи инцидент: Volkswagen ID.3 се запали мистериозно по време на зареждане и изгоря до основи ВИДЕО

  • 24.08.2021 9:42 /
  • 1620 /
  • 0
Първи инцидент: Volkswagen ID.3 се запали мистериозно по време на зареждане и изгоря до основи ВИДЕО

В нидерландският град Гронинген стана инцидент с нов електромобил Volkswagen ID.3 - той е изгорял до основи, докато е бил паркиран и се е зареждал. 

Собственичката на колата е извадила щепсела от контакта и забелязала гъст дим. Преди пламъците да обхванат автомобила, жената заедно с детето си е успяла да избяга на безопасно разстояние, така че пострадали няма. 

ID.3 е изгорял до дъно и, съдейки по кадрите, разпространени от местните медии, огънят е нанесъл щети и по Nissan Leaf, паркиран зад немския хечбек. 

Във Volkswagen реагираха на ситуацията и обещаха да проведат собствено разследване. Автомобилният производител възнамерява да изучи онова, което е останало от електромобила, за да установи причината за случилото се. 

Това е първата известна авария с електромобил на немската марка; информация за други случаи на запалване на ID.3 или ID.4, ако въобще е имало такива, в медиите не е попадала.

Според една от версиите, пожарът може да е възникнал заради прегряване на батерията. Такова предположение често звучи при подобни случаи с коли на Тесла, последният от които датира от началото на Август. 

Model S 85, произведен през 2013 година, се запали в гараж през нощта в град Са Рамон в Калифорния. 

Огънят бързо се разраснал и разпространил, превръщайки се в пожар с взривове, които дори са избили металната врата на гаража. 

По-късно собственикът на автомобила е разказал пред журналисти, че Model S се е зареждал и първия сигнал за технически проблем мъжът е проспал, защото той е бил получен на неговия iPhone около пет и половина часа. 

При това от компанията Тесла не са проявили никакъв интерес към случилото се: собственикът на изгорелите останки на колата чакал няколко седмици, за да се появят специалистите от Тесла. В крайна сметка специалистите така и не се появили. 

КОМЕНТИРАЙ