Първа СНИМКА на електрическия седан BMW i5

  • 22.05.2023 9:51 /
  • 1262 /
  • 0
Първа СНИМКА на електрическия седан BMW i5

Изображение на новия електрически седан BMW i5 без камуфлаж изтече в мрежата. Снимката, която прилича на кадър от промо видео, се появи в социалните мрежи.

Съдейки по всичко, на изображението може да се види именно "зеленият" седан, който, очевидно, ще се различава до известна степен по външен вид от другите представители на петата серия от новото поколение G60.

По аналогичен начин BMW постъпи и със "седмицата". Въпреки това, 5-Series, за разлика от представителите на по-старото семейство, ще получи по-сдържан дизайн.

Този път дизайнерите на BMW са решили да се въздържат от смели решения, които отидоха при BMW 7-Series и електрическия i7. "Петицата" няма да получи нито огромна радиаторна решетка, нито отделна предна оптика.

Почти традиционните "ноздри", съдейки по по-ранния тийзър, ще бъдат модернизирани с осветление по контура, дръжките на вратите ще бъдат скрити в каросерията, подобно на други скорошни BMW-та.

За купето са обявени богато осветление и много голям екран на мултимедийната система. Списъкът на оборудването ще включва и усъвършенствана система за контрол на вертикалните движения (Vertical Dynamics Management), която регулира твърдостта на окачването, комплекса Driving Assistant Professional с асистент за шофиране по магистрали и специален "чип" - функцията за смяна на лентата при гледане на страничното огледало.

Очаква се BMW i5 да дебютира в две версии. Задвижването на четирите колела i5 M60 ще получи двумоторен агрегат с мощност около 600 конски сили, а задвижването на задните колела eDrive40 ще получи двигател с мощност 340 конски сили.

Премиерата ще се състои на 24 май. Заедно с електромобила трябва да дебютират бензинови и дизелови седани, които ще бъдат допълнени от стартер-генератори, и акумулаторни хибриди. До края на годината BMW вероятно ще покаже комби.

 

КОМЕНТИРАЙ