Проучване: Shell разкри истината за собствениците на електромобили

https://auto.blitz.bg/novini/prouchvane-shell-razkri-istinata-za-sobstvenicite-na-elektromobili Auto.blitz.bg
Проучване: Shell разкри истината за собствениците на електромобили

Shell публикува резултатите от проучването си Recharge Driver Programme 2024, което вади на бял свят интересни данни за потребителските настроения сред собствениците на електромобили.

В проучването Shell Recharge Driver Programme 2024 са участвали 33 696 водачи в Европа, Китай и САЩ, като за първи път през тази година в него са били включени и шофьори не само на електромобили.

Според проучването, 59% от шофьорите на електромобили в Европа, 76% от тези в САЩ и 72% от тези в Китай са готови да шофират по-дълги разстояние до зарядни станции или точки, които предлагат по-добри условия, като по-бързо зареждане, автомати за напитки и ресторанти, на територията си.

"Тъй като инфраструктурата за зареждане надвишава търсенето на някои пазари, тази нововъзникваща тенденция в поведението на зареждане на електромобилите може да намали степента на използване за операторите на точки за зареждане, които не дават приоритет на изживяването", се казва в доклада на Shell.

"С допълнителни инвестиции в бързо обществено зареждане и подобрения във възможностите за търговия на дребно и заведения за хранене на място, можем да гарантираме, че потребителите се чувстват така, сякаш извличат максимума от времето си за зареждане", казва Дейвид Бънч, глобален изпълнителен вицепрезидент на Shell Mobility.

Проучването сочи също така, че 79% от потребителите в САЩ и 78% в Китай са готови да плащат по-висока цена за по-бързо зареждане. "Времето за зареждане е ценно и това е огромна възможност за индустрията да помогне за ускоряването на преминаването към електрическа мобилност", казва още Бънч.

Други интересни резултати в проучването Shell Recharge Driver Programme 2024:

-97% от водачите в Европа, 82% в САЩ и 90% в Китай казват, че техните електромобили са основното или единственото им решение за мобилност
-67% от анкетираните водачи в Европа, които няма електромобил, и 71% в САЩ заявяват, че биха обмислили покупката на употребяван електромобил
-Увеличена увереност в пробега. 56% от водачите на електромобили в Европа, 73% в Китай и 69% в САЩ се тревожат по-малко за свободния пробег в сравнение с година по-рано

Проучването Shell Recharge Driver Programme 2024 година е било проведено през април, като в него са били включени 24 179 собственика на изцяло електрически или PHEV зареждаеми хибриди от Европа, 1500 от САЩ и 1500 от Китай, както и 6517 собсвеника на автомобили с двигател с вътрешно горене.

Горещи

Коментирай