Производителят на iPhone представи три електромобила СНИМКИ

  • 21.10.2021 10:50 /
  • 11390 /
  • 0
Производителят на iPhone представи три електромобила СНИМКИ

Тайванската компания за потребителска електроника Foxconn обяви навлизането си на пазара на електрически превозни средства и представи първите си три модела под марката Foxtron: седан, кросоувър и... градски автобус.

Foxtron е съвместно предприятие между Foxconn и тайванския автомобилен производител Yulon Motor. Припомняме, че Foxconn, наред с други неща, е производител на iPhone за американската компания Apple.

Електрическият кросоувър Model C и седанът Model E са изградени на единна платформа MIH, като първият модел се отнася към класа на средните автомобили, а вторият - към категорията на представителните.

Дължината и междуосието на Model C са съответно 4640 мм и 2860 мм. Автомобилът е с петместна каросерия с триредно разположение на салона 2+3+2.

Съобщава се, че двигателят е с мощност 300 кВт (408 к.с.) и въртящ момент 700 Nm. Задвижването е на всички колела, ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и пробег с едно зареждане на батерията - 700 км.

Opel представи електромобил, който може да се управлява и от 15-годишни СНИМКИ

Автомобилът ще бъде първият сериен на Foxtron и ще се появи на пазара през 2023 г., като се планира да се предлага на цена от 35 800 долара.

Model E е седан, който трябва да предизвиква асоциации със спортно купе. Автомобилът е проектиран от известното италианско студио Pininfarina.

Общата дължина и широчина на Model E са съответно 5100 и 2000 мм, а междуосието е 3100 мм.

И такова чудо има: Електромобил за само 100 долара е пуснат в продажба СНИМКИ

Салонът има четири отделни луксозни седалки. Седанът се задвижва от два електромотора с обща мощност 550 кВт (748 к.с.). Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 2,8 секунди, а пробегът с едно зареждане на батерията е 750 км.

Във Foxconn се гордеят с обтекаемостта на своите автомобили: коефициентът на съпротивление на кросоувъра е 0,27, а на седана - 0,22.

Третата разработка е Model T - електрически градски автобус с нисък под. Характерна особеност при него е минималистичният екстериор с прави ъгли и строго хоризонтално разделение на страните и прозорците.

Стилът на машината напомня този на iPhone. Пробегът на електрическия автобус с едно зареждане е повече от 400 км. Съобщава се и максималната скорост на Model T - 120 км/ч.

Автобусите ще бъдат произведени за първи път през 2022 г., първоначално за градски пътувания в Тайван, но могат да бъдат изнасяни и за други страни.

Foxconn имат амбицията също така да се превърнат в един от най-големите доставчици на компоненти за електрически автомобили в света с дял от 10% през 2025-2027 г.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ