Проект Vector: Такъв Ленд Ровър никога до сега не сте виждали СНИМКИ

  • 20.02.2020 8:53 /
  • 4964 /
  • 1
Проект Vector: Такъв Ленд Ровър никога до сега не сте виждали СНИМКИ

Jaguar Land Rover заяви стремежа си да направи планетата по-безопасна, а околната среда - по-екологична. 

Именно на това е и посветена програмата Destination Zero (Дестинация Нула), чиято задача е: да се достигне нула вредни емисии, да се елиминират пътнотранспортните произшествия и задръстванията по пътищата с помощта на иновационни решения и продукти. 

За това ще помогне концептуалната кола Project Vector - универсален, изцяло готов за бъдещето на автономните технологии изследователски електромобил.  

Дължината на еднообемния концепт е четири метра, акумулаторите и компонентните на трансмисията са разположени в плоския под, а салонът предлага варианти на конфигурации на седалките за индивидуално или съвместно използване и превоз на товари. 

Става дума за автономен автомобил, но, междувременно, на снимките се вижда, че има волан. 

Работата е там, че Jaguar Land Rover възнамерява в скоро време да предложи този автомобил на градския съвет на Ковънтри и на властите в Уест Мидланд, за да може към края на 2021 година да стартира съответната мобилна услуга по улиците на Ковънтри. 

Засега обаче законодателството не позволява на безпилотните автомобили да се движат сами по пътищата, затова функцията за ръчно управление ще остане налична още известно време, докато не бъдат регулирани правните въпроси.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • euromebel
    20.02.2020 15:55
    мебели по поръчка https://euromebel.com/