Продават най-ръждясалото Ferrari в света ВИДЕО

  • 06.12.2021 9:42 /
  • 2569 /
  • 0
Продават най-ръждясалото Ferrari в света ВИДЕО

Водещият на британския Ютуб-канала Number 27 разказа, че негов зрител му е разкрил къде се намира най-ръждясалото Ferrari в света, а той е решил да провери, дали казаното е истина. 

Рядкото Ferrari 308 GT4 е намерено в Страдфоршир във Великобритания. При това автомобилът е "надминал" всичките очаквания на водещия. 

Става дума за спортна кола с централно разположен двигател, произвеждана от италианската компания Ferrari в периода 1970-1980 година. 

Това е един от най-достъпните модели на компанията, дизайнът ѝ е дело на ателието Bertone. На времето колата е била доста критикувана, но с годините отношението към нея е било преразгледано - днес цената ѝ само расте. 

Спортната кола изглежда наистина печално: ръждата е изяла купето, виждат се дупки, изгнили са и праговете. Шасито на този модел е било изработено от здрави метални тръби и само за това автомобилът все още е успял да запази своята форма. 

При това, джантите на колата са оригинални и в задоволително състояние. 

Колата няма двигател, в салона е пълно с плесен, но задните седалки са почти запазени. 

Спортната кола е успяла да смени трима собственици. Първоначалният ѝ цвят е бил "бянко поло" (светло бежов), а седалките черни, макар, че с времето те изглеждат по-скоро като сини. 

В момента колата е пусната за продажба в eBay.  За колата е искат само 15 000 британски лири. 

Все пак, дови и в най-старите и ръждиви неща има някаква специална привлекателност, прави извод водещият. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ