Продава се най-бързата кола в света, ускорява до 100 км само за 1.7 секунди СНИМКИ

  • 08.03.2021 8:27 /
  • 8697 /
  • 1
Продава се най-бързата кола в света, ускорява до 100 км само за 1.7 секунди СНИМКИ

Представяме ви най-бързата кола в света. В Италия този агрегат ускори от 0 до 100 километра сао за 1.7 секунди, струва обаче той цяло състояние. 

Колата има фантастичен дизайн и още в началото на своето проектиране е била замислена като най-бързата в света. Заради цената обаче могат да си я позволят само най-богатите. 

Колко точно обаче ще трябва да платят онези, които могат да си позволят този прикасен автомобил. Какъв ѝ е двигателя?

До момента всички си мислехме, че мотоциклетът може да ускори по-бързо до 100 километра от всяка кола. Всичките разчети и теории обаче бяха обърнати с нагоре краката след появата на тази кола. 

Технически характеристики, име и цена 

Автомобилът е кръстен Aspark Owl. Той ускорява със същата скорост, с която излита самолет. Автомобилът е снабден с електрически двигател със запас на побега от 400 километра. Мощността е 1985 конски сили. Благодарение на нея колата достига 100 километра за 1.72 секунди. 

Това е рекорд за всяка една кола на пазара. 

Суперколата, която прилича на автообил от някои научно-фантастичен филм, обаче е много, много скъпа. 

Онези, които искат да имат в гаража си Aspark Owl, ще трябва да се разделят най-малко с 3.6 милиона долара. Производителят обяви, че ще произведе само 50 бройк, 20 от които ще бъдат продадени в Европа. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • DIVER
    09.03.2021 8:43
    Рошане спести ли парички във Холандия,или касичката се пръсна и разпиля стотинките по дъното което никой не стигна.Ето момента да сбъднеш мечтата си,стига си спал като куче.......????