Продава се изключително рядкото Porsche 911 RSR СНИМКИ

  • 03.02.2022 9:56 /
  • 8841 /
  • 0
Продава се изключително рядкото Porsche 911 RSR СНИМКИ

Американската фирма Hamann Classic Cars изложи на търг изключително рядкото Porsche 911 RSR (993). От тази спортна кола за две години са били произведени само 45 бройки, и този екземпляр се смята за последен. 

Първият собственик на автомобила е бил германският отбор Zakspeed Racing. Колата е участвала в няколко състезания, но след това е била заменена с "Додж" Viper GTS-R.

Собственикът на Zakspeed Racing Питер Цаковски е продал 911 RSR на съсед по бокса и оттогава купето не е участвало в състезания, макар често да е било забелязвано на белгийската писта "Золдер" и германската "Хокенхаймринг". 

Поради това, че 911 RSR се намира Германия, то цената е посочена в евро: 875 000. 

Колите от серията RSR са предназначени за отбори, които се състезават в шампионатите IMSA GT и European GT.

Въпросните спортни коли са се произвеждали само през две години: през 1997 година подразделението Porsche Motorsport построява 30 автомобила, други 15 са сглобени през 1998 година. 

Всичките RSR са базирани на подсиленото шаси на Carrera 2 и са снабдени с опозитен двигател. 3.8 M64/75 с въздушно охлаждане, мощността е 325-350 конски сили. 

В купето са били монтирани клетка за безопасност, регулируемо антикрило и система против пожар. Цялото окачване е базирано на сферичните стави и допълнено с амортисьори Bilstein с настройка на твърдостта и рибаунда.

Като екстра Zakspeed Racing са поръчали регулируем от салона преден стабилизатор, предни спирачни дискове с диаметър 380 милиметра, 100-литров резервоар и специална система за отвеждане на изгорелите газове за състезанията ADAC GT Cup.

Сегашният собственик е монтирал на колата пакет Le Mans.

Става дума за кора на пода от карбон, преден спойлер с карбонови крила, врати от кевлар и олекотен капак на моторния отсек. Също така колата се е сдобила с огромно антикрило, разширени колесни арки на болтове и ауспух Zakspeed с пресичащи се тръби.

Автомобилът е бил допускан до различни исторически състезания, например Le Mans Classic или Endurance Legends.

Той обаче не може да бъде шофиран по цивилната пътна мрежа. 

КОМЕНТИРАЙ