Продава се единственият по рода си Dodge Viper GTS CS СНИМКИ

  • 07.12.2020 9:09 /
  • 4561 /
  • 0
Продава се единственият по рода си Dodge Viper GTS CS СНИМКИ

Далеч не всичките наистина редки автомобили, чиято продажба на някой търг става истинска сензация, са ретро и имат историческа стойност. 

Някои коли, появили се на търговете с наддаване, приковават вниманието към себе си с това, че съществуват само в една бройка и никога не са докосвали конвейър. 

Именно такъв автомобил е обявен за продажба. Става дума за Dodge Viper GTS CS, кола, за чието съществуване не знаят мнозина любители на спортните автомобили. 

Защо колата е само в една бройка? 

В края на 80-те години на миналия век Dodge Viper е бил замислен като концептуално преосмисляне на легендарния Shelby Cobra.

Знаменитата "Кобра" е пищна, обтекаема, ниска и невероятно разкошна и мощна. До онзи момент е чисто въплъщение на американския спортен дух. 

Самата мисъл за това, че ще се появи проект на спортен автомобил, който ще може да "изпревари" "Шелби Кобра", за мнозина бе чиста шега. 

Ни Керол Шелби и неговият приятел Дан Фицджералд от Fitzgerald Motorsports все пак разработили такава кола - Dodge Viper GTS CS.

Но по-далеч от създаването на протоип не се стигнало, този прекрасен автомобил никога не е бил произвеждан серийно и, естествено, не е и бил продаван. 

Останал е само един единствен екземпляр Dodge Viper GTS CS.

Къде ще се продава автомобилът? 

Единственият съществуващ Dodge Viper GTS CS ще се продаде в рамките на аукцион, организиран от Mecum в Киссими в средата на януари.

Колата е невероятно красива 

Този поразяващ въображението червен автомобил е със специално изработен за него преден пане с открита решетка. Това цели увеличаването на мощността на колата, както и редица други модифицирани елементи. 

С какво се отличава тази кола? 

Естествено, не само, че автомобилът е единствен по рода си, което го прави уникален. Viper GTS CS "може да се похвали" със специално оформена задна част, поразителни свръхлеки колела и специална конструкция на коланите за безопасност. 

Естествено, присъстват и голям брой естетически модификации, уникални странични вентилационни отвори, поръчков кожен салон, решен в черно-червена цветова гама. 

Но това не е всичко. 

През последните 23 години автомобилът е имал само един собственик, което, естествено, влияе на цената му. 

Колата е във великолепно състояние и е готова да стане "звезда" на всяка една частна колекция от спортни автомобили. 

 

КОМЕНТИРАЙ