Продава се единственият "обрязан" VW Beetle, при това много евтино СНИМКИ

  • 20.10.2020 9:15 /
  • 6285 /
  • 0
Продава се единственият "обрязан" VW Beetle, при това много евтино СНИМКИ

Светът на съвременната автомобилна индустрия с всяка изминала година все повече учудва с нов модели. През 1974 година немският автомобилен концерн Volkswagen започва производството на кабриолетите Beetle.

Продадени са само 13 000 бройки. Но има един единствен и неповторим вариант, който е бил професионално скъсен. Той е много странен, но затова пък е винаги високо оценяван от страна на ценителите на ретро и редките автомобили. 

Себа при това те имат доста добрата възможност и да се обзаведат с такъв. 

Мъж от Арлингтън Хайтс го продава само за 5 500 долара. 

Какво е това инженерно чудо?

Първият прототип на VW Beetle е разработен още през 30-те години от Фердинанд Порше. Той е бил одобрен от самия Адолф Хитлер, който го е нарекъл "народният автомобил".

И в това няма нищо удивително, все пак по онова време в Германия са живеели бедно, затова не всеки е могъл да си позволи да притежава кола. 

Моделът се е получил бюджетен, но при това е имал добра надеждност, практичност и относително добри технически характеристики за онова време. През 1974 година излиза обновената версия на Volkswagen Beetle, с която мъжът от Арлингтън Хайтс успява да се сдобие. 

При покупката колата е била в ужасно състояние, наложило се да се работи много по автомобила. В момента колата също не изглежда много впечатляващо, но все пак е готова да измине хиляди километри. 

Потресаващо преобразяване 

Собственикът на Beetle-а от 1974 година сам се е трудил върху реставрацията на автомобила. Той е скъсил каросерията, премахнал е вратите и е възстановил двигателя. 

На пръв поглед неговото творение предизвиква доста противоречиви чувства. 

Но ако човек го разгледа малко повече и поседи в салона, става ясно, че нищо подобно в света до сега не е имало. Въпреки това, че транспортното средство е вече над 40-годишно, а пробегът му е около 90 000 километра, то се намира в добро състояние, затова редица колекционери на ексклузивни автомобили биха искали да го притежават. 

Технически характеристики 

Под капака на Volkswagen Beetle се намира 1.6-литров двигател, снабден със система за въздушно охлаждане. Двигателят работи в комбинация с 4-степенна механична скоростна кутия. 

На пръв поглед това не впечатлява, но поради това, че каросерията е била смалена и колата вече се забелязва от доста далеч, се постигат и доста добри динамични характеристики. 

Собственикът на колата също изцяло е сменил електрическото оборудване, включително фаровете, мигачите и клаксона, затова всичко работи идеално. 

 

КОМЕНТИРАЙ