Прочут механик каза какво да направите, за да не ви откраднат колата

https://auto.blitz.bg/novini/prochut-mehanik-kaza-kakvo-da-napravite-za-da-ne-vi-otkradnat-kolata Auto.blitz.bg
Прочут механик каза какво да направите, за да не ви откраднат колата

Един от най-известните механици в Youtube, Скоти Килмър, сподели необичаен съвет, който може да ви помогне да затрудните кражбата на вашата кола. Известно е, че много семейства отиват на лятна почивка, така че шофьорите ще оставят колите си без надзор, което увеличава риска от кражбата им, пише Express .

Скоти предлага да премахнете от колата един малък компонент, който ще направи така, че вашата кола да не може да запали.  

„Ако оставите колата за известно време, отворете кутията с предпазители и извадете електронното реле за впръскване на гориво. Сега колата няма да запали. Бъдете сигурно, че броят на крадците, които ще вземат със себе си реле за впръскване на гориво за вашата кола, когато тръгнат да карадат автомобили, въобще няма да е голям“, съветва експертът.

Отбелязва се, че релето за впръскване на гориво, което се намира в кутията с предпазителите, която обикновено се намира или под капака, или в скрита част на таблото, осигурява допълнителна мощност на компонента, позволявайки достатъчно гориво да навлезе в горивните камери на двигателя .

Следователно, ако премахнете релето, което просто е свързано към кутията с предпазителите, инжекторите за гориво няма да имат достатъчно мощност и следователно бензин или дизелово гориво, за да стартира двигателя. Това означава, че крадците няма да могат да откраднат колата.

Въпреки че това е ефективен метод за предотвратяване на запалването на автомобила, шофьорите трябва да бъдат много внимателни, за да се уверят, че са изключили правилното реле и го съхраняват на безопасно място, за да избегнат необходимостта да купуват резервно.

Освен това Скоти съветва шофьорите никога да не дават ключовете за колата си на други хора за дълги периоди от време и никога да не оставят автомобила си без надзор.

„Не на никого ключовете от колата ви за какъвто и да е период от време, това включва и валетата, които искат да ви я паркират. Те могат да им направят копие  и след това да откраднат колата ви. И когато излезете от колата, не оставяйте ключовете вътре. В Съединените щати много коли се крадат на хора, които просто са оставили ключовете в колата“, предупреди експертът.

Горещи

Коментирай