Приключва производството на най-евтиния Volkswagen, нова бюджетна кола го заменя

  • 15.10.2023 9:50 /
  • 5428 /
  • 1
Приключва производството на най-евтиния Volkswagen, нова бюджетна кола го заменя

Достъпният градски хечбек Volkswagen Up ще бъде спрян от производство. Моделът се произвежда от 12 години и има няколко модификации, съобщава Autocar.

Volkswagen Up се произвежда от 2011 г. Хечбекът се предлага във версии с двигател с вътрешно горене и електрически (Volkswagen e-Up).

Последният Volkswagen Up ще слезе от поточната линия в завода на VW Group в Братислава. Моделът все още ще остане наличен в складовете на дилърите за известно време.

Volkswagen Up е оборудван с 1.0-литров бензинов двигател с мощност 59, 74 или 89 к.с. Също така за известно време беше налична заредена модификация на GTI със 113 к.с.

Електрическият Volkswagen e-Up беше представен през 2014 г. и беше оборудван с електрически мотор с мощност 82 к.с. Имаше пробег от 260 км с едно зареждане.

Причината за приключването на производството на Volkswagen Up изобщо не се дължи на ниското търсене, а на курса на компанията към пълна електрификация.

Специалисти сравниха и посочиха най-добрите зимни гуми ВИДЕО

Всъщност градските малки автомобили се оказват много по-малко изгодни за производителя от кросоувърите и електрическите автомобили. Счетено е за неуместно да се разработи ново поколение за евтин модел с двигател с вътрешно горене.

Сега най-достъпният и най-компактен модел на Volkswagen е Polo. Въпреки това, тази кола също може да бъде извадена от производство в близко бъдеще поради новите екологични стандарти Евро-7.

Volkswagen Up ще бъде заменен с достъпния електрически градски автомобил ID.1, който може да дебютира още през 2025 г. Цената му ще бъде под 20 хиляди долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • nugevony
    15.10.2023 23:42
    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно похладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много сперма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами-------- https://mub.me/medik