Приемникът на Skoda Rapid: Първо изображение

  • 10.10.2018 9:00 /
  • 9194 /
  • 0
Приемникът на Skoda Rapid: Първо изображение

Компанията Skoda показа първото изображение на новия хечбек от класа на голфа, който ще замени модела Rapid Spaceback. Петвратката с двоен дизайн по мотивите на концепткара Vision RS ще дебютира до края на текущата година. 

Новият хечбек ще бъде първият модел на Skoda, построен на удължения вариант на платформата A0 MQB. Тя е залегнала и в основата на Volkswagen Polo, Seat Arona и Volkswagen T-Cross. Според предварителната информация, заедно с пускането на новия модел Skoda ще възкреси името Felicia - въпросните модели се произвеждаха от чешката марка между 1994 и 2001 година.

Гамата от двигатели на хечбека ще се състои от бензинови турбодвигатели с обем 1,0 и 1,5 литра. Възможна е и появата на дизелов агрегат.

В началото на септември в мрежата се появиха снимки на реална кола. Именно на този нов хечбек. Къде те са били направени и от кого, не стана ясно. На снимките може да се забележи сходството на модела с прототипа Vision RS. Става дума за оформянето на фаровете, решетката на радиатора и елементите по предната броня. 

Концепткарът Skoda Vision RS бе представен в рамките на автомобилния салон в Париж. Той бе оборудван с хибридна установка на базата на 1.5-литров бензинов агрегат с мощност 150 конски сили. Сумарната мощност на хибрида е 245 конски сили. От 0 до 100 автомобилът трябва да ускори за 7.1 секунди. Максималната скорост е 210 километра в час. 

КОМЕНТИРАЙ