Президентът на Китай се вози в нова лимузина СНИМКИ

  • 11.07.2022 8:43 /
  • 8902 /
  • 0
Президентът на Китай се вози в нова лимузина СНИМКИ

Лимузината, разработена от компанията Hongqi, засега е известна само с кодовото име N701, а колата на снимките бе използвана за придвижването на Си Дзинпин по време на визитата му в Хонконг.  

Известно е, че са произведени около 50 такива коли, като нито една от тях не е пусната за свободна продажба - всичките са предназначени само за държавни лица. 

Предната част на N701 има известно сходство с разкошния седан H9, който Hongqi продава свободно: същата хромирана решетка на радиатора с ярко изразени вертикални планки. Фаровете обаче само малко по-големи от тези на H9. 

Също се забелязват две стойки за знаменца на калниците, хромирани джанти и хром по задните врати. Стоповете са изпълнени в строг стил, а под тях са разположени два големи ауспуха.  

Информация за автомобилите, произвеждани само за нуждите на държавата в Китай е силно засекретена. Тоест, техническите характеристики на автомобила са загадка, но се предполага, че той е снабден или с турбиниран двигател V8, или с V12 двигател. И двата агрегата Hongqi мнтира и на други свои автомобили. 

КОМЕНТИРАЙ