Превозването на 67-метрова перка за вятърна турбина взриви мрежата ВИДЕО

 • 10.01.2021 9:20 /
 • 11155 /
 • 3
Превозването на 67-метрова перка за вятърна турбина взриви мрежата ВИДЕО

Мнозина са виждали как се превозват изключително дълги товари по обществени пътища. В тези случаи се използват специални многоосни платформи с хидравлично въртящи се колела, както и различни други машини.

Снимките, обаче, публикувани наскоро от базираната в Люксембург компания P. Adams Schwertransporte, която се занимава с такъв транспорт, просто взривиха социалните мрежи. Мнозина започнаха да разсъждават и да споделят мнение, че това трябва да е фотошоп.

На пръв поглед наистина изглежда, че това е невъзможно. В края на краищата 67-метровата перка е закрепена само с единия край към самоходната модулна платформа (SPMT), докато другият е насочен в небето под ъгъл от почти 45 градуса. Особено поразителни са фотографиите от населено място, пълно с електропроводи и светофари.

Шокиращ инцидент с претоварен камион бе запечатан на ВИДЕО

Представители на компанията, обаче, твърдят, че снимките са истински. Фотографиите са направени с дрон и затова всичко се е получило под силен ъгъл. Ако се погледнат други снимки на P. Adams Schwertransporte с подобен товар, то на тях лопатката за турбината е повдигната под много по-малък ъгъл.

Страховит инцидент: Тир се стовари в насрещното платно, всеки се спасява, както може (ВИДЕО)

Между другото, 67-метровата перка все още не е най-дългата, транспортирана по обществени пътища. През 2016 г. компанията Mammoet постави световен рекорд за транспортиране на перка с дължина от 88,4 м. Тя обаче е превозвана хоризонтално (вижте последната снимка). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Вай Вай
  11.01.2021 15:24
  широкоъгълен дрон - вай , какой туй чудо бря !!!
 • Бай, не Вай
  12.01.2021 13:07
  Широкоъгълен обектив на фотоапарата, ( има и "рибешко око" ) а не дрон.
 • баба Гицка
  12.01.2021 13:08
  Който може, го може...