Преследване: Полицаи изненадаха неприятно бандити, откраднали спортна кола ВИДЕО

  • 04.02.2024 9:50 /
  • 19332 /
  • 0
Преследване: Полицаи изненадаха неприятно бандити, откраднали спортна кола ВИДЕО

Преследването на бандити често представлява опасност за другите, принуждавайки полицията да търси алтернативи на традиционните методи за задържане.

Едно такова решение е сравнително ново устройство, известно като граплер, което е умело използвано при инцидент с кражба на автомобил Chevrolet Camaro в Холивуд, САЩ.

Grappler е мрежа, прикрепена към предната част на полицейския автомобил, която може да хване задните гуми на преследваната кола и да я принуди да спре.

Запис от камера за видеонаблюдение е уловил момента, в който полицейската кола захваща задната част на Camaro, позволявайки на устройството да "изстреля" и да захване една от задните гуми.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Автомобил започна сам да се движи и след това...

Устройството Grappler е използвано в случая за залавянето на две 17-годишни момчета, които откраднали спортна кола. Преди това тийнейджърите размахали пистолет и принудили собственика на Камаро да предаде ключовете на паркинг на супермаркет. За инцидента е уведомена полицията, която е започнала преследване.

Тъй като не можели да продължат повече да се движат с колата, похитителите се предали на полицията.

Те са изправени пред сериозни обвинения, включително въоръжена кражба на кола, бягство от местопроизшествието и неподчинение на полицията. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ