Пренесете бизнеса си с авто и мото части и аксесоари на международните пазари

  • 14.12.2022 15:56 /
  • 1762 /
  • 0
Пренесете бизнеса си с авто и мото части и аксесоари на международните пазари

 

  • Над 65 000 артикула за мотори, леки и товарни автомобили са продали български търговци в eBay през 2021 година на купувачи от други държави
  • Продажбите в eBay на авто и мото части са нараснали с 30% през последната година
  • Безплатна програма помага на стартиращите на платформата български авто търговци

 

eBay преглага ексклузивна програма за подкрепа на продавачи на авто и мото части и аксесоари от България наречена eBay Growth. Инициативата е насочена към популяризиране на продуктите предлагани от българските търговци сред 135 млн. глобални купувачи от 190 държави и осигуряване на най-добри условия за продажва.

Авто търговците, които се регистрират в програмата и решат да продават повече от 100 различни артикула, могат да се възползват от помощта на личен асистен на български език в рамките на една година, безплатен абонамент за магазин eBay на ниво Premium за 3 месеца и услуга за автоматично публикуване на обяви.

Категорията "Автомобилни части и аксесоари" е една от най-силно развитите в eBay - през последната година обемът ѝ е нараснал с почти 30% на бързо развиващите се пазари.

Този огромен ръст се дължи на факта, че автомобилната индустрия беше силно засегната от настоящия глобален недостиг на полупроводници, който оказа влияние върху цените на автомобилите. През 2022 г. цените на новите автомобили се повишиха с 12%, а на употребяваните - с повече от 40%.

Сега за потребителите е по-изгодно да ремонтират автомобилите си и да купуват необходимите за целта части от търговските платформи.

По данни на eBay всяка секунда в САЩ се купуват по три автомобилни части, а в Обединеното кралство и Германия - по една автомобилна част.

С нарастващото търсене на автомобилни части сега е най-подходящият момент за търговците в този сегмент да изпробват нови канали за търговия и да се присъединят към онлайн платформата, за да достигнат до нови клиенти.

"Продажбите онлайн са един от най-лесните начини да намерите нови клиенти и да развиете бизнеса си. Регистрацията в eBay е доста лесна и ще ви отнеме само около половин час, за да направите първите стъпки и да започнете да продавате.

eBay дава възможност на бизнеса да използва съществуващата аудитория на платформата, а това са милиони купувачи, които имат изградено доверие в платформата.

В допълнение се предоставят различни услуги и финансови решения и това е без нужда от първоначална инвестиция. Въпреки че регистрацията е лесна, както и създаването на собствен магазин в eBay, за да постигнете успех в дългосрочен план, трябва да инвестирате време и регулярно да изучавате и проучвате целевата си аудитория.

Продавачите трябва да разберат, че успехът не може да бъде постигнат за един ден или една седмица. В началото трябва да отделите време за управление на магазина и за получаване на първите положителни отзиви. И именно тук идва тази допълнителна подкрепа от програмата за растеж eBay Growth.

През първата година на работа консултант от eBay подпомага търговците, като отговаря на техните въпроси и им дава насоки. Програмата предлага на фирмите цялата подкрепа, насоки и решения, от които се нуждаят, за да преминат онлайн и да развият бизнеса си.

Категорията за авто и мото части има своята специфика - купувачите обикновено знаят какъв точно е продуктът, който търсят, затова тук най-важното е не подробното описание, а номерът на частта, който е уникален за автомобилните части и по който се извършват повечето търсения, както и съвместимостта с различни марки и техните модели. Ако имате тази информация, значи половината работа вече е свършена.

Затова от съществено значение за продавачите на авточасти, е предлаганото в тази програма от eBay автоматично създаване на описанията на основни авто и мото части, което значително улеснява работата.

За частите втора употреба е важно качеството, което обикновено може да се покаже на добре направени снимки.

Програмата е на стойност хиляди долари за всеки участник, но в момента се предлага на българските търговци напълно безплатно." - коментира Стефан Ташев, посланик на eBay в България, съсобственик на фирма "Тарос Трейд" и успешен търговец на авто части в eBay от много години.

По данни на eBay българският пазар е един от най-перспективните пазари сред всички развиващи се международни пазари на eBay. Понастоящем в eBay има 12 000 български продавачи, като техният брой бързо нараства.

Продукти от България се купуват предимно от клиенти от САЩ, Германия, Италия, Обединеното кралство и Франция. Най-популярните продуктови категории, които българските търговци продават чрез eBay, са авточасти и аксесоари, мода и продукти за дома и градината.

През последните години онлайн търговия се разрасна бързо и много малки и средни фирми трябва да намират нови канали за предлагане на своите продукти и начини за привличане на клиенти.

Най-лесният начин за намиране на нови клиенти и разширяване на бизнеса е да опитате да продавате онлайн. eBay е един от най-големите онлайн пазари в света, който свързва 17 милиона продавачи и 135 милиона купувачи по целия свят.

КОМЕНТИРАЙ