Представиха първия в света сериен хибриден мотоциклет ВИДЕО

  • 14.10.2023 11:50 /
  • 4316 /
  • 2
Представиха първия в света сериен хибриден мотоциклет ВИДЕО

Kawasaki успя да вмъкне както двигател с вътрешно горене, така и изцяло електрическо задвижване в своя нов Ninja 7 Hybrid streetbike. Ползите? Икономия на гориво, електрическо усилване и някои други хитри „трика“.

Този средно тежък мотор с оскъдни обтекатели – който за първи път бе показан като прототип през 2020 г., работи с новопроектиран 451-кубиков паралелен двигател, способен да генерира доста разумни 43,5 кВт (58,3 к.с.), пише "Ауто прес".

Точно зад главите на цилиндрите се намира електрически мотор с мощност 9 кВт (12 к.с.), работещ от 48-V литиево-йонна батерия, монтирана под седалката, а когато и двата се комбинират, хибридната система постига 51,1 кВт (68,5 к.с.) мощност за малко.



Подобно на по-слабите елмашини E-1 и Z E-1 на Kawasaki, пиковата мощност е налична само при временен „e-boost“, което изключва след известен период, за да предотврати прегряване на двигателя. При E-1s има ограничение от 15 секунди.

При хибрида Ninja 7 това не е уточнено – но може и да е по-малко, като се има предвид, че елдвигателят се намира в доста гореща точка зад двигателя.

Това са най-бързите и мощни мотоциклети в света, ето на какво са способни ВИДЕО

Така или иначе, Kawasaki казва, че новият хибрид излиза като литров мотоциклет благодарение на допълнителната порция електрически въртящ момент и че при редовна употреба ще ви даде „общата производителност“ на мотоциклет от клас 650-700 куб.см, с горивна консумация от 250 куб.см.

Има спортно-хибриден, еко-хибриден и изцяло електрически режими, от които да избирате, както и „режим на разходка“, който ще помага на водачите да бутат нещото наоколо, напред или назад.

Двигателят с вътрешно горене ще работи със система за автоматичен старт/стоп, за да се намали още повече разхода на гориво.

Скоростната кутия също е интересна – тя няма лост за съединител, но Kawasaki казва, че има „ръчни или автоматично избрани предавки“ и че също така ще работи със система „Автоматичен лост за намиране на позиция“, която незабавно гарантира, че ти си на първа скорост при всяко спиране.

Harley-Davidson показа най-бюджетния си мотоциклет, ето какви са характеристиките ВИДЕО



Не са разкрити данни за теглото или цената на Kawasaki. Kawasaki тепърва ще уточнява теглото на Ninja 7 Hybrid, цената, размера на батерията, пробегът в изцяло електрически режим, или колко ще е общият пробег.

По-специално, ще бъде интересно да разберем колко ще нарасне теглото са хибридната система. Миналата година немската компания Vitesco – доставчик на компоненти, показа хибриден комплект с болтове за модела 401 куб.см Husqvarna Svartpilen, който тежеше около 20 кг.

Компанията каза, че тази система ще добави по-малко от 1000 евро за преобразуването към цената на един мотоциклет.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • dan4o_1970
    14.10.2023 15:51
    Трагедия
  • XXXX
    14.10.2023 16:03
    Искате ли луд секс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба ------> https://mub.me/neoix