Представиха официално новия електрически Mercedes G-Class ВИДЕО

  • 11.09.2021 11:50 /
  • 2101 /
  • 0
Представиха официално новия електрически Mercedes G-Class ВИДЕО

На изложението IAA Mobility в Германия Mercedes-Benz показа няколко перспективни електромобила, включително задвижвания с електричество рамен всъдеход G-Class. 

Mercedes Concept EQG е базиран на обичайния сериен автомобил. Електрическият всъдеход, имащ все още статут на концепт, се различава от познатия модел по това, че на мястото на радиаторната решетка има голям светещ панел.

Разликите включват и различни фарове, различни странични огледала, багажник на покрива и отделение за съхранение на багажната врата вместо резервна гума. Според някои данни то може да се използва за съхранение на кабела за зареждане.

Ето как изглежда най-невероятният тунинг на Mercedes G-Class СНИМКИ

И ако външните разлики са доста, то интериорът на Concept EQG е заимстван от базовия модел. Електрическият всъдеход има същото цифров приборен панел и мултимедиен екран, интегрирани в едно цяло.

Електрическият Mercedes G-Class се задвижва от четири електрически двигателя с индивидуално управление - това гарантира постоянно задвижване на четирите колела. Скоростната кутия е двустепенна.

Изумителен салон: Вижте най-впечатляващия тунинг на Mercedes G-Class СНИМКИ

Към момента няма налична информация за капацитета на батерията и времето за зареждане. Знае се само, че Mercedes ще пусне два варианта на електрическата G-класа - EQG560 и EQG580.

И двата модела ще се продават като модели на подмарката EQ, специализирана в "зелени" автомобили. Електрическият Mercedes G-Class ще бъде пуснат в производство през 2024 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ