Представиха градски електромобил за $6250, който може да се движи и без да го зареждате ВИДЕО

  • 12.01.2024 12:50 /
  • 7106 /
  • 2
Представиха градски електромобил за $6250, който може да се движи и без да го зареждате ВИДЕО

Холандският стартъп Squad Mobility представи необичайния си градски електромобил Solar City Car на изложението CES 2024 в Лас Вегас. Той ще влезе в производство през 2025 г. и ще струва от $6250. Подробности за колата бяха разкрити на сайта на производителя.

Squad Mobility е основана от инженерите Крис Клок и Робърт Хувърс. Преди това те са работили върху електрическата кола Lightyear със слънчеви панели и именно тази технология са решили да използват в Solar City Car. Градският автомобил ще бъде алтернатива на Citroen Ami.

Двуместният Squad Solar City Car е дълъг само 2 метра и тежи само 360 кг. С дизайна си ъгловата кола наподобява голф кола - особено ако махнете вратите (това става лесно).

Интериорът на Squad Solar City Car е доста просторен благодарение на високия покрив. Зад седалките има малко багажно отделение.

Ето какво представлява първият автомобил на Sony ВИДЕО

Електрически двигател с мощност 5,5 литра. с. (4 кВт) ви позволява да достигнете скорост до 45 км/ч. В редица европейски страни такъв маломощен автомобил може да се управлява без книжка дори от 16-годишна възраст.

Вижте удивителното окачване на тази електрическа кола ВИДЕО

Squad Solar City Car е оборудван с четири сменяеми батерии (като при електрическите велосипеди) с общ капацитет от 6,4 кВт∙ч. Запасът на пробег след зареждане е 100 км.

На покрива на електрическия автомобил са монтирани соларни панели с мощност 250 Вт. Тестовете показват, че за един ден те допълват пробега с 22 км в Холандия и 31 км в слънчева Испания. Това може да е достатъчно, за да избегнете зареждането на електрическата кола.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Баба Цоца
    12.01.2024 20:18
    Е'а си от кога мощност се измерва в литри-може би в литри алкохол?
  • Баба Цоца
    12.01.2024 20:21
    А па това ненормалния бот е искал Сите сайтове с тая фалшива виагра