Представиха бойния колесен робот Robust ВИДЕО

  • 20.06.2022 8:54 /
  • 4752 /
  • 0
Представиха бойния колесен робот Robust ВИДЕО

Бойната роботизирана машина Robust с колесна платформа 6х6 бе представена от израелската компания Elbit Systems в рамките на изложението Eurosatory 2022 в Париж. Машината включва в себе си нова безпилотна платформа тип BLR-2, изцяло автономна кула с 30-мм автоматично оръдие, разработено за БТР БТР Eitan (8х8), система за активна защита "Железен купол", съобщава Army Recognition.

В бойната машина е монтирана и система за управление на огъня в допълнение към средствата за ситуационно информиране.  

Транспортното средство допълнително е оборудвано с дрон за разузнавателни мисии и комплект за пасивно разузнаване, разработена от Elbit Systems и Foresight.

Robust планират да окомплектоват робота с противотанков ракетен комплекс Spike в комбинация с Rafael Advanced Defense Systems.

Възможностите на новия колесен робот включват взимането на автономни решения при разузнаване и ефективно поразяване на целта във всякакви атмосферни условия. 

Машината е разработена в рамките на концепцията за автономно поле на боя, реализирана от Управлението за отбранителни изследвания и разработки (DDR&D)  към Министерството на отбраната на Израел в сътрудничество с Управлението за танкове и бронетранспортьори (Tank and APC Directorate).

Очаква се, че през 2023 година ще започнат полевите изпитания на робота Robust. 

КОМЕНТИРАЙ