Представиха новото Bugatti Divo, най-бързата кола в света с цена от 5 милиона евро (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 27.08.2018 8:33 /
  • 18050 /
  • 0
Представиха новото Bugatti Divo, най-бързата кола в света с цена от 5 милиона евро (СНИМКИ/ВИДЕО)

Bugatti Divo получи своята премиера в рамките на събитието ‘The Quail, автомобилен фестивал, провеждан в рамките на Седмицата на колите в Монтерей в американския щат Калифорния. Суперколата с цена от 5 милиона евро, както се твърди, е по-лека и пъргава от модела Chiron, на който тя е базирана. 

The Divo е кръстена на легендарния състезател Алберт Диво и е въплъщение "на традициите в каросериите" на Бугати. От хиперкара ще бъдат произведени само 40 бройки. Всичките те вече са продадени. 

Шефът на Бугати Стефан Винкелман заяви: "Нашите клиенти и почитатели чакаха специален автомобил, който трябваше да им покаже бъдещето на марката след Chiron. Екипът на Бугати с радост и нетърпение чакаше да реализира подобен проект" .  

 Каросерията е ръчна изработка и се фокусира върху аеродинамиката. Divo има изцяло нова предница, големи въздухозаборници и тънки LED светлини. Налице е оптимизираната предница  и нов, по-широк преден спойлер, който помага на Divo да се сдобие с допълнителни 90 килограма притискателна сила спрямо Chiron. Различни въздуховоди отвеждат студения въздух към спирачките, предните калници са също толкова агресивни, както и останалата част от каросерията.  

На покрива също е поставен оптимизиран въздухозаборник, а задният спойлер е с 23 процента по-широк. Той може да бъде настройван на различни ъгли, в зависимост от режима на шофиране. От Бугати твърдят, че той допринася за притискателната сила, както и за по-доброто спиране.   

 

Задните фарове на колата също са нови и се състоят от голям брой OLED елементи, произведени със сложна 3Д технология за принтиране. Колата е боядисана в два цвята с нюанси на Течно титаниево сребро и Състезателно синьо на Divo. Спойлерът, дифузорът и въздушните отводи са от карбон. 

Divo дели с Chiron четиритурбинния 8-литров W16 двигател с мощност от 1 479 конски сили и въртящ момент от 1,600Nm. Скоростната кутия е седемстепенна DSG. Задвижването е четири по четири. От Бугати твърдят, че Divo ще ускори от 0 до 100 километра за 2.4 секунди. Максималната скорост е 380 километра в час. 

От Бугати добавят, че шасито и окачването са били донастроени, за да може новата кола да стане по-пъргава и бърза в завоите. Твърди се, че Divo може да се справи с 1.6G странично ускорение. Колата също така е с осем секунди по-бърза на пистата Нардо. Теглото на колата е намалено с 35 килограма спрямо Chiron. То е за сметка на олекотените джанти, карбоновия капак на интеркулера и намалената употреба на звукова изолация. 

Таблото на Divo е от матиран карбон, а седалките са сиви Alcantara. От Бугати твърдят, че тези седалки предоставят по-голяма странична подкрепа спрямо тези на Chiron. Воланът е с по-малък размер, но затова пък перцата за скоростите са по-издължени.  

 

КОМЕНТИРАЙ