Представиха новия 7-местен всъдеход Isuzu с рамна конструкция СНИМКИ

  • 06.11.2020 10:20 /
  • 5846 /
  • 0
Представиха новия 7-местен всъдеход Isuzu с рамна конструкция СНИМКИ

Компанията Isuzu представи новото второ поколение на 7-местния всъдеход MU-X, конструиран на рама. В японския автомобил е добавено оборудване, машината е с модернизирани дизелови двигатели и е станал технически близък до пикапа D-Max.

В основата на MU-X е оригиналното шаси на Isuzu, познато от камиона D-Max. Външно обаче връзката между моделите почти не се проявява - броните и оптиката са проектирани по различен начин при джипа и пикапа, а сходството се постига само благодарение на линията на стъклата и идентичните калници.

Отпред автомобилът на Isuzu има независимо окачване с двойни носачи, отзад има непрекъсната ос, но ако пикапът използва схема с ресори, то всъдеходът има пружини като еластичен елемент. Твърди се, че новата рама е по-лека и по-твърда, а корпусът има повишена здравина.

Ролята на сериозен всъдеход се потвърждава от декларираните показатели за геометрична проходимост: просветът се увеличава до 235 милиметра, а дълбочината на преодоляване е до 800 милиметра. След смяна на поколенията обемът на резервоара за гориво се е увеличил с 23 процента до 80 литра.

Под капака ще има безалтернативни дизели: базовият 1.9-литров двигател RZ4E след ъпгрейда има мощност от 150 конски сили и 350 Nm въртящ момент, а топ версията е оборудвана с 3.0-литров агрегат 4JJ3 с мощност 190 конски сили (450 Nm), който е познат на феновете на Isuzu от търговски камиони и специално оборудване.

По-мощният мотор има 6-степенна автоматична скоростна кутия, за другия  агрегат е допустима комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия.

За офроуд: ТОП-5 на най-добрите всъдеходи с рамна конструкция СНИМКИ

Интериорът на Isuzu MU-X е абсолютно същият като този на пикапа: информационно-развлекателен комплекс със 7 или 9-инчов сензорен екран, климатична инсталация, между традиционния аналогов прибор с инструменти - 4,2-инчов екран на бордовия компютър, ръчната спирачка е електромеханична.

Оборудването на всъдехода обаче е по-богато от това на камиона: за да се конкурира с Toyota Fortuner и Mitsubishi Pajero Sport е използвана мека пластмаса, списъкът с опции и възможностите за персонализация са разширени. По подразбиране салонът е триредов със седем места.

Най-красивата кола в историята на Isuzu СНИМКИ

Топ версията на Isuzu MU-X е получила адаптивна светодиодна оптика, двузонов климатичен контрол, 20-инчови алуминиеви джанти, шест въздушни възглавници, круиз контрол и цяла гама електронни асистенти.

Джипът с рамна конструкция има системи за наблюдение на слепи зони и контрол на лентата, асистенти при изкачване и слизане надолу, както и система за автоматично спиране.

Новият Isuzu MU-X се сглобява в Тайланд и цените вече са обявени на местния пазар: автомобилът ще струва 1,11-1,59 милиона бата (от 30 400 до 43 000 евро). Продажбите ще започнат в средата на ноември. В други страни от Азиатско-Тихоокеанския регион всъдеходът ще се появи през следващите месеци. Засега няма информация дали Isuzu MU-X ще се появи и на другите пазари.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ