Представиха уникална суперкола, създадено напълно според желанията на купувача ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/predstaviha-unikalna-superkola-sazdadeno-napalno-spored-zhelaniyata-na-kupuvacha-video Auto.blitz.bg
Представиха уникална суперкола, създадено напълно според желанията на купувача ВИДЕО

Парите могат да осигурят всичко на човек или поне такава е идеята на чисто новото произведение на изкуството от Automobili Pininfarina. 

Става въпрос за Battista Targamerica - специална версия на електрическата спортна кола, която е толкова специална, че ще я притежава един-единствен собственик.

Това е първият електрически суперавтомобил, създаден изцяло по личните спецификации и желания на клиента.

В този случай "който плаща, той поръчва музиката" придобива почти буквален смисъл.

Името на клиента се пази в тайна, като се знае само, че той е направил поръчката си по време на миналогодишното автомобилно изложение в Монтерей, а готовият продукт бе демонстриран пред публиката на тазгодишното събитие, пише "Уебкафе".

Battista Targamerica е изцяло сглобена на ръка и за разлика от останалите Battista досега, е кабриолет. Целият дизайн много напомня на Ferrari Testarossa Spider, който е специален модел от 1986 г. по случай 20-та годишнина на Джани Аниели начело на Fiat.

Очевидно клиентът е голям почитател на пурите, тъй като между седалките има разположен специален хумидор от стъкло и алуминий. Пространството побира три пури и променя подсветката си според режима на шофиране.

Renault изненада със смела рекламна кампания СНИМКИ

Използваните цветове също са според изискванията на клиента. Те са Argento Liquido Gloss и Iconica Blu Gloss, като долната част на задното крило е ръчно боядисана и в двата нюанса.

Джантите с пет спици също са уникални за модела, докато интериорът включва седалки от кафява кожа и контрастен черен кожен волан и табло.

По отношение на техническите характеристики няма промени и Battista Targamerica не се различава от "стандартната" версия, ако изобщо може да се каже нещо такова за автомобил с 1877 конски сили мощност и максимална скорост от 350 км/ч.

Батерията е дело на хърватския производител Rimac, като тя разполага с капацитет от 120 kW и захранва четири мотора - по един за всяко колело. Тяхната обща мощност е 1400 kW при 2300 нютон-метра въртящ момент.

Цялата тази впрегната сила прави така, че автомобилът да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди и достига 300 км/ч за 10,49 секунди.

Самият модел се появява за първи път през 2018 г. с идеята от него да бъдат произведени точно 150 бутикови бройки.

Battista идва от името на основателя на компанията Батиста Фарина - "Пинин", който е една от легендарните фигури на италианското автомобилостроене от първата половина на XX век.

Младежки електромобил за 5700 долара пуснаха на пазара СНИМКИ

Anniversario е лимитирана серия на модела, която се отличава с ръчно изработени компоненти и много специална боя.

Edizione Nino Farina пък е друга лимитирана серия от 5 автомобила, посветена на първия шампион в историята на Формула 1 - Джузепе Фарина, който се пада и племенник на Батиста Фарина.

Targamerica обаче си остава единствена по рода си.

 

Горещи

Коментирай