Представиха най-евтините електрически автомобили Renault ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/predstaviha-nay-evtinite-elektricheski-avtomobili-renault-video Auto.blitz.bg
Представиха най-евтините електрически автомобили Renault ВИДЕО

Представиха Renault Mobilize Duo и неговата товарна версия Bento. Компактните градски електрически автомобили ще бъдат пуснати в продажба на цени от 9 090 до 11 600 евро, съобщава официалният сайт на Renaut Group.

Електрическите автомобили Renault Mobilize Duo и Bento са наследници на модела Twizy. Те ще конкурират миниатюрните Citroen Ami и FIAT Topolino.

Подобно на Renault Twizy, миниатюрните Mobilize Duo и Bento са капсули на колела, дълги само 2,4-2,5 м и широки 1,3 м. Имат голяма стъклена площ. Вратите се издигат като на Lamborghini.

Колата може да бъде персонализирана с ярки цветове. Трябва да се отбележи, че електрическият автомобил Renault е 95% направен от материали, които могат да бъдат рециклирани.

В салона на Renault Mobilize Duo пътникът седи зад водача, но в Bento на мястото на задната седалка е монтирано 649-литрово товарно отделение. Показанията на приборите се показват на малък монохромен дисплей, а вместо екрана на мултимедийната система се свързва смартфон, на който е инсталирано специално приложение.

Може и без книжка: Показаха германски градски електромобил за 6500 евро ВИДЕО

Базовото оборудване на Renault Mobilize Bento и Duo включва безключов достъп и въздушна възглавница за водача. По-скъпите версии имат Bluetooth и отопляема седалка на водача, а климатик и сензори за паркиране се предлагат срещу допълнително заплащане.

Каква е цената на зареждането на eлeĸтpомобил във всяка от държавите oт EC

Електрическите автомобили Renault Mobilize се предлагат в две версии. Мощността им все още не е разкрита, но се знае, че максималната скорост е 45 и 80 км/ч. Автомобилите са много маневрени - диаметърът им на завой е само 6,8 м.

Електрическите коли имат батерия от 10,3 кВт∙ч. Пробегът след зареждане е 161 км за Renault Mobilize Duo и 149 км за Bento. Зареждането до 80% у дома отнема 3 часа 50 минути.

 

Горещи

Коментирай