Предлагат за продажба болид на Михаел Шумахер с интересна история СНИМКИ

  • 12.08.2023 12:50 /
  • 2322 /
  • 0
Предлагат за продажба болид на Михаел Шумахер с интересна история СНИМКИ

Болидът Ferrari F2001b от "Формула 1" е поставен на търг в RM Sotheby's. Машината е принадлежала на известния състезател Михаел Шумахер. 

Конкретният болид Ferrari F2001b е участвал само в две състезания. Въпреки това колата има доста интересна история.

През 2002 г. отборът на Ferrari Scuderia се сблъсква със сериозен проблем: скоростната кутия на новия им болид е нестабилна. Това е можело да попречи на Шумахер да спечели нова победа за сезона.

От Ferrari Scuderia намерили интересно решение на техническия проблем. Инженерите взели за основа Ferrari F2001b и го оборудвали с някои нови части от Ferrari F2002. Като резултат се получил бърз и надежден болид.

Свещеник впечатлява всички със своя автомобил СНИМКИ

В Мелбърн Шумахер показал с болида най-добър резултат във всичките три тренировки. По-късно той успял да спечели състезанието.

В Гран при на Малайзия Шумахер отишъл на 21-во място след сблъсък в първата обиколка. Въпреки това легендарният състезател успял да влезе в челната тройка.

Ferrari F2001b по-късно е използвано като прототип за тестване на гуми. През 2003 г. болидът е прехвърлен в частната колекция на швейцарски милионер. През 2011 г. машината е сменила собственика си.

Ferrari F2001b е оборудван с 3.0-литров V10 двигател с мощност 825 к.с. Той е съчетан със седемстепенна секвенциална скоростна кутия.

Американец разказа как е успял да намали с $23 500 цената на новата си Tesla

Наддаването за този автомобил ще се проведе от 16 до 19 август. Очаква се колата да бъде продадена за няколко милиона долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ