Появиха се първите изображения на новия Dacia Duster

  • 19.11.2023 9:50 /
  • 35265 /
  • 4
Появиха се първите изображения на новия Dacia Duster

Дизайнът на новото поколение Dacia Duster е напълно разсекретен. В интернет се появиха патентнитe изображения на популярния кросоувър, който ще смени поколението си до края на ноември. Също така стана известно, че вече няма да има надеждните и икономични дизелови двигатели.

Патентните изображения са публикувани от Motor1.com, от тях можете да получите пълна представа за това как ще изглежда следващият Duster.

Кросоувърът ще стане по-агресивен, технологично усъвършенстван и безопасен, а освен това ще надмине своя предшественик по размери и ще има най-мощната версия в историята на модела. Премиерата на новото поколение Duster ще се състои в Португалия на 29 ноември.

Третото поколение Duster е създадено в съответствие с новата дизайнерска концепция на Dacia, която беше демонстрирана за първи път от концептуалния автомобил Bigster. Има Y-образни задни светлини, нов дизайн на задната врата с щамповане, черни декоративни лайстни зад предните арки с отвори и тясна радиаторна решетка с интегрирана оптика под формата на същото Y.

Друга иновация е, че дръжките на задните врати вече са разположени върху стойките. В допълнение към всичко по-горе, кросоувърът има висока линия на предния капак, "квадратни" арки на колелата, а покривът е увенчан със спойлер.

Представиха електрически мотоциклет с рекорден пробег след зареждане СНИМКИ

Кросоувърът е базиран на модулната платформа CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. По отношение на размерите "третият" Duster ще надмине своя предшественик, но все пак ще бъде по-компактен от триредовия Bigster, чиято дължина е 4,6 метра.

Моделът разполага с дискови спирачки на всички колела, просторен интериор и мощна версия от най-висок клас.

По-солиден и по-голям: Показаха новия Subaru Forester преди представянето СНИМКИ

Някои подробности за двигателите вече са налични. По предварителни данни базовият ще бъде 1.0-литров турбо двигател с мощност 120 конски сили.

Следващият в йерархията ще бъде хибриден агрегат със 140 конски сили с 1,2-литров бензинов двигател - той ще замени дизеловите агрегати. И накрая, най-мощният и най-скъп Duster се предвижда да има 1,3-литров турбо двигател със 170 конски сили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Armen
    19.11.2023 10:59
    Вам обоим это понравится! Абсолютно новые возможности в сексе, независимо от возраста. Это очень крутая штука, попробовав один раз, вы никогда об этом не пожалеете-----> https://tyny.to/suex
  • Rumpi
    19.11.2023 11:40
    Снимките са от повече от седмица ,Но наистина третата поколение е супер. Със сигурност цените ако са поносими бих си взел тъжното е че няма да има дизел . Може би 1.3 170к.с. 4х4 Престиж или там както ще се казва върховата версия до 50000лв. Със сигурност се включвам в списъка за чакащи
  • Ко?-не!
    19.11.2023 16:27
    Дъстъри, мъстъри. Друго си е 15г. дизелак от премиум марка.
  • Берлиозито
    19.11.2023 18:22
    а в БГ произвеждаме фарове и ролки.обтегачи , ах кога ще ги стигнем комшиите ...