Повечето китайски автомобилни производители са изправени пред края си до 2030 г

https://auto.blitz.bg/novini/povecheto-kitayski-avtomobilni-proizvoditeli-sa-izpraveni-pred-kraya-si-do-2030-g Auto.blitz.bg
Повечето китайски автомобилни производители са изправени пред края си до 2030 г

Китайските производители на електрически превозни средства , които предлагат предимно евтини коли, вече са изправени пред сериозни предизвикателства. Те ще станат разрушителни до 2030 г. и много компании ще бъдат изправени пред своя край.

Това показва анализът на Carscoops.

Известно е, че китайският пазар е откровено прегрят и става все по-трудно да се борим за местни купувачи. Вече две години китайските компании водят „ценова война“ на вътрешния си пазар, за да привлекат бързо намаляваща база от потенциални купувачи.

Това води до загуба на печалби на по-малко устойчиви производители. Без доходи е невъзможно да продължите оперативните дейности - това ще доведе до бързо намаляване на броя на китайските производители.

Днес в Китай има 137 производители на електрически автомобили. Това са компании с различна големина. Прогнозите са, че до края на десетилетието само 19 от тях ще реализират печалба на пазара. Останалите ще останат без доходи и може изобщо да изчезнат.

Очевидно на пазара ще останат само най-големите производители. Или тези компании, които могат да разчитат на неограничена помощ от китайската държава. Но на фона на общото забавяне на икономиката на КНР, този сценарий за оцеляване също повдига въпроси.

Горещи

Коментирай