Потребителите в мрежата принудиха Audi да се извини за своя реклама СНИМКА

  • 07.08.2020 9:20 /
  • 2867 /
  • 4
Потребителите в мрежата принудиха Audi да се извини за своя реклама СНИМКА

Рекламната кампания за Audi RS4 Avant, публикувана в Twitter, предизвика буря от негативни отзиви. Audi се извини, но не премахна рекламата.

RS4 Avant е едновременно семеен и спортен автомобил. Рекламното послание, както е замислно, апелира именно към семейните ценности.

На снимката в рекламата момиченце се е подпряло на предната броня на колата и смята да изяде банан. На пръв поглед това е напълно спокойна и логична картина, защото ако колата е семейна, наблизо трябва да има деца. Потребителите в социалната мрежа обаче са забелязали няколко неприятни подтекста в нея.

Страшен драг: Новите Audi RS7 и Bentley Flying Spur срещу Panamera Turbo S ВИДЕО

Първо, момичето и бананът се свързват с асоциации за сексуален подтекст. Второ, момичето се опира на бронята на автомобил, способен да достигне скорост от 280 км / ч, а за повечето потребители подобна комбинация е неприемлива.

В същото време сюжетът на фотографията може да бъде изтълкуван като момента, в който кола удря дете, а това вече е наистина страховито.

 

Един от последните коментари под рекламата доста точно описва възприемането на снимката: "Audi използва дете, за да продаде високоскоростен автомобил, който убива деца."

Audi представи новия седан A3, вдъхновен от стила на Lamborghini СНИМКИ

Часове след публикуването на снимката в социалните медии, Audi публикува разяснения и извинения. Освен всичко друго, производителят на автомобили отбелязва, че RS4 Avant има за цел да защити дори „най-слабите участници в движението“, като момичето на снимката, с „над тридесет системи за помощ на водача, включително система за аварийно спиране“.

 

"Audi никога не е искала да навреди на нечии чувства. Искрено се извиняваме  и гарантираме, че подобно нещо няма да бъде използвано в бъдеще. Също така незабавно ще проведем вътрешна проверка за това как е създадена тази кампания." /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • 123
    07.08.2020 9:42
    Защо въобще се дава трибуна на откачените идиоти?.. Аман от комплексари и криворазбрана толерантност...
  • Само така
    07.08.2020 9:48
    Извинявайте се на джендърите ... само така!!!
  • Весо
    07.08.2020 21:09
    Алди-омагьосан кръг пълна дрисня.
  • ......
    10.08.2020 15:59
    Убиват идиотите зад волана, не автомобилите.