Пострадал мъж съди Mercedes за огромна сума, ето какво му се е случило

  • 04.02.2022 9:50 /
  • 32385 /
  • 1
Пострадал мъж съди Mercedes за огромна сума, ето какво му се е случило

Американец съди Mercedes-Benz за врата, която отрязала палеца на ръката му. Ричард Дж.Кастигар-младши от Аризона твърди, че автоматичното затваряне на вратите на кросоувъра Mercedes-Benz GLE 450 е причинило сериозно нараняване.

Мъжът оставил дясната си ръка върху централната колона, когато вратата се затваряла, и тя отрязала горната половина на палеца му. В съдебния иск опцията на Mercedes-Benz е наречена "модерна гилотина".

Автоматичното затваряне на вратите е опция за американския Mercedes-Benz GLE, която струва 550 долара. Ищецът е възмутен, че производителят на автомобили не се е погрижил за системите за безопасност - кросоувърът няма сензори, които да предотвратят смачкването на пръст или притискането на ръка от вратата.

Ричард Дж.Кастигар-младши настоява "Mercedes-Benz да спре да рекламира и продава автомобили с автоматични прибиращи устройства", докато системата не бъде допълнена с такива сензори.

Mercedes-Benz патентова уникална система за електрически автомобили

Травматичната ампутация на част от фалангата на палеца е била не само стресираща за мъжа, но и го лишава от доходи - Кастигар-младши оценява загубите си на поне 500 000 долара.

Има и други трудности - "някога гордият и независим мъж сега трябва да разчита на жена си да му помага да отиде до тоалетната, да вземе душ, да си измие зъбите, да се облече и да закопчае копчетата на ризата си. Жертвата изпитва затруднения да държи химикалка, да се храни, да връзва връзки на обувки, да използва инструменти и да помага в домакинството", се казва в иска срещу Mercedes-Benz.

Американските журналисти припомнят, че подобен иск вече е бил заведен и срещу BMW, но през 2017 г. Съдията тогава дори не разглежда делото, заявявайки, че подобен вид наранявания са присъщи на шофьорите още от началото на автомобилната ера и е абсурдно да се обвинява производителят. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Не е мъж..
    05.02.2022 6:19
    ами тАп хамериканец!