Посочиха най-полезната система за безопасност в автомобила

  • 11.09.2023 8:31 /
  • 3920 /
  • 1
Посочиха най-полезната система за безопасност в автомобила

Според резултатите от проучване е установено, че 39% от собствениците на автомобили използват ежедневно системите за сигурност на автомобилите си.

Интересно е да се отбележи, че сред мъжете шофьори процентът на тези, които използват системите за безопасност всеки ден, е 44%, докато за жените тази цифра е малко по-ниска - 33%.

Проучването показва още, че 48% от анкетираните вече са имали ситуации, в които електронните системи за безопасност са им помогнали да избегнат инциденти на пътя.

Когато шофьорите са били помолени да оценят значението на различните системи за безопасност в колата, 40% посочват системата за наблюдение на мъртвата зона като най-необходимата.

На второ място е автономната система за аварийно спиране, избрана от 33% от анкетираните. Тракшън контролът заема трето място с резултат от 29%.

Шофьорите също признават системата за разпределение на спирачното усилие (28%) и електронната система за контрол на стабилността (ESG) (18%) като важни.

Според 23% предупредителна система за безопасно излизане от автомобила не е необходима. 

Съответно 21% и 19% от анкетираните смятат парктроника и системата "старт-стоп" за излишни. Системата за поддържане на лентата се нарежда последна в този списък с резултат от 15%.

Интересно е да се отбележи, че някои шофьори предпочитат да изключат някои от системите за сигурност.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Primus
    12.09.2023 1:47
    ESP е системата, а PSM е същата при Порше!