Последното състезание на Кен Блок беше показано на ВИДЕО

  • 13.12.2023 9:29 /
  • 2275 /
  • 1
Последното състезание на Кен Блок беше показано на ВИДЕО

Последното състезание на Кен Блок, няколко седмици преди смъртта му, беше показано на видео. В началото на 2023 г. автомобилният спорт претърпя загуба - известният американски състезател Кен Блок загина по време на каране на моторна шейна.

Неговият екип Hoonigan и Audi решиха да почетат паметта на легендарния пилот и шоумен, като пуснаха Electrikhana Two - последното видео за живота с участието на Кен Блок и уникалната електрическа кола Audi S1 ​​​​Hoonitron.

Столицата на Мексико беше превърната в писта за зрелищно състезание, по чиито улици се проведоха снимките на „Електричана”. Видеото е заснето през ноември 2022 г., само седмици преди трагедията.

Втората – и, уви, последна – Electrikhana е заснета през деня, а локацията е Мексико Сити, където са открили няколко интересни локации, включително летище, паркинг и арена за корида, откъдето започва видеото.

Но най-интересният момент, поне от техническа гледна точка, беше демонстрацията на уникалните възможности на Audi S1 ​​​​Hoonitron.

Моделът е модифициран – подобрено е управлението на електрическото превозно средство, освен това е добавено симулирано превключване на скоростите и е намалено теглото.

Електрическата кола, която получи специална ливрея за втората Elektrihana, първо демонстрира „точков дрифт“, при който колелата на предната и задната ос се въртят в противоположни посоки, което им позволява ефективно да унищожат гумите.

Освен това, благодарение на способността на електрическите двигатели незабавно да променят посоката на колелата, Кен Блок демонстрира ефектен завой на електрическия автомобил без значителна загуба на скорост.

Въпреки трагедията, участниците в проекта решиха да доведат „Electrichana” докрай и да публикуват редактираното видео, за да почетат по този начин паметта на американския състезател.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bess
    13.12.2023 9:50
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex