Porsche сложи кръст на дизела, занапред колите на марката ще са само електрически и хибридни

  • 24.09.2018 19:03 /
  • 2289 /
  • 0
Porsche сложи кръст на дизела, занапред колите на марката ще са само електрически и хибридни

Компанията Porsche официално се отказа от производството на коли с дизелови двигатели. Заедно с това, германският производител ще съсредоточи усилията си върху усъвършенстването на хибридните технологии и електромобилите. Към 2020 година сумата на инвестицията в тези области ще бъде над 6 милиарда евро. 

Моделите с дизеловите двигатели в гамата на Porsche изчезнаха още през февруари тази година и заради промените в структурата на търсенето ръководството на марката взе решение да не ги предлага и в бъдеще. "Porsche не демонизира дизела. Той и в бъдеще ще продължи да бъде важен за автомобилостроенето. Но в качеството си на производител на спортни коли, за които дизелът винаги е на второ място, решихме, че в бъдеще марката ще мине и без него", заяви шефът на Porsche Оливер Блуме. 

В края на февруари текущата година ръководителят на отдела за продажби на Porsche Детлев фон Платен опроверга информацията за отказ от дизела. По думите му, дизеловият агрегат трябва да се прояви при Cayenne и, вероятно, при Macan.

Електрическият прототип на Porsche Mission E е предвестник на серийния Taycan.

Първият изцяло електрифициран автомобил на Porsche ще излезе на пазара пред идната година. Това ще бъде именно спортната кола Taycan. Тя ще има два електрически двигателя с обща мощност от 600 конски сили. С едно зареждане колата ще може да изминава до 500 километра. До 2025 година производителят обещава, че всяко второ ново "Порше" ще е изцяло електрическо. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ