Полицаите в тази страна първи в света яхнаха летящи машини (СНИМКИ)

  • 13.11.2018 9:50 /
  • 9694 /
  • 1
Полицаите в тази страна първи в света яхнаха летящи машини (СНИМКИ)

Два екипа от полицейски служители вече участват в тренировъчни полети на новите патрулни квадрокоптери и продължава набирането на служители за специалните екипи.

Става въпрос за полицията в Дубай. Откакто Обединените арабски емирства се превърнаха в един от полюсите на богатството на планетата, мегаполисът Дубай се превърна в магнит за високотехнологичните компании, които искат да изпитат своите технологии в реални условия на живот.

Често това се случва, защото правителствените структури на емирствата охотно използват новите брилянтни идеи. Кой не е чувал за екзотични суперавтомобили и всякакви джаджи в служба на полицаите в Дубай. И последното попълнение към високотехнологични достижения е ховърбайка.

Двойка подобни машини, наречени Hoversurf S3, постъпиха в разпорежение на полицията в Дубай преди месеци. Оттогава е създаден специален отряд, който да работи на летящите "мотоциклети". Два екипа от полицейски служители вече участват в тренировъчни полети на новите патрулни квадрокоптери.

Както съобщава CNN, цитирайки Халид Насер Алазоуки, генерален директор на отдела за изкуствен интелект на полицията в Дубай (да, те имат такова полицейско звено), квадрокоптерите S3 вероятно ще бъдат използвани за задачи за бързо реагиране.

Машините, които се използват в Дубай, имат възможност за вертикално излитане и кацане, т.е. те са апарати от клас VTOL. Корпусът на квадрокоптера е изработено от въглеродни влакна, задвижвано от четири винта, които се захранват от 12,3 kWh батерия. Има достатъчно енергия, за да може S3 да бъде в небето до 40 минути в режим "drone" и до 25 минути с ездач на борда. Времето за зареждане на батерията е 2,5 часа.

Такава летяща машина струва 150 хиляди долара. Масовото производство и продажби се очаква да започнат през 2019 г. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • курник
    13.11.2018 13:58
    Кога ли ще ги стигнем ние тях.