Полицаи скочиха в Тесла да гонят престъпници и страшно се изложиха

  • 01.10.2019 8:00 /
  • 6159 /
  • 0
Полицаи скочиха в Тесла да гонят престъпници и страшно се изложиха

Прогресът е нещо забележително. Електромобилите също са нещо прекрасно. 

Само, че за зареждането на един автомобил с бензин отиват няколко минути, а за зареждането на Тесла - поне 20 за 300 километра пробег. 

Преследването се отменя: зарядът свърши 

Полицаи във Фриймонт в щата Калифорния преследваха нарушител със скорост от 190 километра в час. 

Батерията на Тесла-та им обаче свърши доста бързо. Полицаят Джеси Хартман получил съобщение, че неговата патрулка "Тесла Модел S" ще спре след 9.5 километра.

Джеси трябвало да се свърже с диспечера на полицейското управление. Той го предупредил, че може да изпусне нарушителя след няколко секунди. 

За щастие, намиращ се наблизо друг патрулен автомобил продължил преследването. 

Няколко минути по-късно служителите на полицията открили изоставената в храстите кола. Малко по-късно те успели да заловят и престъпника. 

На свой ред Хартман успял да зареди Тесла-та си на най-близката зарядна станция и да се върне в участъка. 

Говорителят на полицията във Фриймонт заяви, че батерията на електромобила се е разредила, защото полицаят забравил да го включи в зарядното в края на миналата си смяна. 

Следователно, полицаят започнал работа с ненапълно зареден автомобил. Това е могло да се случи и с бензинова кола, ако въпросната не е била заредена с гориво в началото на смяната.  

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ