Полицията получи електромобили, развиващи максимална скорост от 30 км/ч

  • 15.09.2021 8:50 /
  • 2169 /
  • 0
Полицията получи електромобили, развиващи максимална скорост от 30 км/ч

Полицията в руския град Ростов на Дон получи за употреба два електромобила, с които се предполага да се патрулира по улиците на града в почивните дни и празниците. Компактните автомобили вече бяха задействани по време на празнуването на деня на града в парка "Левобережний", съобщава Autonews.

В бъдеще електромобилите ще се употребяват също така в зоните за разходки в големите спортни обекти. Полицаите вече оцениха удобството от ползването на новия транспорт - съобщава се, че колите са много лесни за управление и експлоатация. 

Максималната скорост на електромобилите възлиза на 30 километра, но из пешеходните зони на тях ще им е разрешено да вдигат само 12 километра. 

Полиция получила электрокары с максимальной скоростью 30 км/ч

Техническите характеристики не се съобщават. Също не е известен и техния производител. Кабината на полицейските електрокари побира шофьор и пътник, а отзад, извън кабината, има още една седалка за двама души, обърната обратно на посоката на движение. 

Полиция получила электрокары с максимальной скоростью 30 км/ч

Куатроцикълът (именно така е класифицирано транспортното средство) е оборудван с предни фарове, стопове, огледала за задно виждане и чистачки. 

Мнозина потребители в мрежата вече реагираха на новината с ирония, но има и такива, които отбелязват, че за някои нужди на полицията подобни електрокари никак не са лоши - в частност, поддръжката на подобен вид транспорт сигурно е по-евтина от конния патрул. 

КОМЕНТИРАЙ