Показаха уникално "наметало", което увеличава на пробега на електрическите коли СНИМКИ

  • 21.07.2023 12:50 /
  • 7664 /
  • 1
Показаха уникално "наметало", което увеличава на пробега на електрическите коли СНИМКИ

Учени от Шанхайския университет Цзяо Тонг създадоха термо "наметало" за електрически автомобили. Разработката ще помогне за увеличаване на пробега след зареждане на електромобилите, съобщава "Дейли Мейл".

Пробегът е един от най-важните показатели сред електрическите коли. Много автомобилни производители го увеличават, като инсталират батерии с по-голям капацитет, но китайските учени са решили да действат по друг начин.

Върху паркираната електрическа кола се поставя термо "наметалото", което го охлажда през лятото или го затопля през зимата. Така батерията е подготвена за пътуване и работи при оптимална температура.

По време на тестовете изследователите установиха, че в слънчев ден в салона на автомобила без „наметалото“ температурата е 50,5 ° C. А във вътрешността на подготвената с "наметало" кола температурата е само 22,8 ° C.

По време на зимните тестове ситуацията е точно обратната. В кола с термо "наметало" е много по-топло.

Сериозни изменения: Показаха новия Kia Picanto СНИМКИ

Изобретението се състои от два слоя. Външният слой е изработен от фини силициеви влакна и е покрит с борен нитрид, докато вътрешният слой е изработен от алуминиева сплав.

Експерти разясниха кои електромобилите са с най-дълъг пробег след зареждане от всяка марка

Учените планират да направят термо "наметало" пасващо на всички електрически автомобили. Все още не е известно колко ще струва това изобретение.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • hahaha
    22.07.2023 19:47
    Сега очаквам да изобретят и възглавнички за под гумите за да увеличат още повече пробега.