Показаха първи СНИМКИ на новото поколение на легендарната DeLorean 

  • 13.04.2022 8:17 /
  • 3506 /
  • 0
Показаха първи СНИМКИ на новото поколение на легендарната DeLorean 

Презентацията на спортната кола ще се състои на 18 август 2022 година. Засега обаче феновете са дразнени само с тийзъри.  

"Градусът на напрежението расте неимоверно, както и вратите на нашия култов спортен автомобил, така и ние ще представим неговия прототип три дни по-рано от планираното, в рамките на най-престижното изложение в Пебъл бийч", заяви директорът по маркетинга на DeLorean Motor Company Трой Биц.  

Новият модел, получил името DeLorean Evolved, ще разполага със "семейните" врати тип "крило на чайка" и ще изглежда като съвременна версия на култовия модел на DMC от началото на 80-те години на миналия век. 

Новый DeLorean — первое фото

Съдейки по хаштаговете, новата DeLorean ще бъде изцяло електрическа и много луксозна спортна кола. Дизайнът е дело на ателието Italdesign, а с производството на колата ще се заеме компанията DeLorean Motor Company, собственост на инженера от Ливърпул Стивън Уин (щабквартирата ще е в Тексас). Участието на Italdesign в проекта не е случайно, и оригиналният модел на DMC бе дело на Джорджето Джуджаро — основателят на Italdesign.

Новый DeLorean — первое фото

Тийзърите показват малко, но ние може да видим динамичния силует с фирмените врати, изпъкналия преден капак и светлината във формата на V—образна емблема.

Спортната кола е построена на модулната платформа EVX на компанията Williams Advanced Engineering, на базата на която може да се създават автомобили с мощност до 1360 конски сили и максимален пробег с едно зареждане до 1000 км.

КОМЕНТИРАЙ