Показаха новия Audi Q7, вижте как изглежда и какво е оборудването ВИДЕО

  • 03.02.2024 9:50 /
  • 5130 /
  • 0
Показаха новия Audi Q7, вижте как изглежда и какво е оборудването ВИДЕО

Audi обнови своя флагмански кросоувър Q7, чието текущо поколение дебютира през 2015 г. Външният вид на модела е преработен в съответствие с модерния дизайнерски език на марката. По-специално, в предната част има различна радиаторна решетка с L-образни вложки, броня с увеличени въздухоуловители и нова "умна" оптика.

Още в основната версия на кросоувъра са инсталирани Matrix LED фарове. Топ версията Vorsprung е оборудвана с „маркови“ HD Matrix фарове с лазерна светлина. Всеки от тях има 24 светодиода и мощен лазерен диод.

Лазерната светлина се активира при скорост от 70 км/ч и значително увеличава обхвата на лъча. Топ версията получава и цифрови дневни светлини.

В четирите варианта са достъпни и Нови OLED задни светлини. Както при Audi A8, Q8 и Q5, те имат функция за индикатор за приближаване: електрониката активира блоковете, когато други участници в движението се доближат до неподвижния Q7 отзад на разстояние до два метра.

Палитрата на каросерията на Audi Q7 се допълва от три нюанса: Sakhir Gold, Ascari Blue и Chilli Red. Клиентите ще могат да избират и от няколко опции за декор и алуминиеви джанти с диаметър до 22 инча. Има три нива на оборудване - S line, Black Edition и Vorsprung. Обещано е и ексклузивна Launch Edition, която ще бъде пусната в ограничена серия.

За първи път пътниците в Audi Q7 могат директно да използват популярни приложения на трети страни като Spotify или Amazon Music. С всяка следваща софтуерна актуализация техният набор ще се разширява.

Колата има подобрен виртуален салон, който вече показва предупреждение за смяна на лентата, информация за други участници в движението (камиони, автомобили и мотоциклети). Водачът също така разполага с предупреждения за дистанция, информация за светофарите и данни за помощ при пресичане. И всичко това в HD качество.

Крадци свалиха по брутален начин фаровете на автомобил СНИМКИ

Планираната актуализация не донесе технически промени. Както и преди, стандартното оборудване на всички версии на кросоувъра включва адаптивно въздушно окачване с регулируем просвет и задвижване на четирите колела Quattro.

Топ версията включва напълно контролирано шаси, активен заден диференциал с индивидуални съединители на всяко колело и активни стабилизиращи щанги.

Обновеният кросоувър ще се предлага в две дизелови и две бензинови версии. Базовият дизелов Q7 45 TDI е оборудван с 3,0-литров V6 двигател с мощност 231 к.с. и 500 Nm въртящ момент. От място ускорява до 100 км/ч за 7,1 секунди. Максималната скорост е 225 км/ч.

Версията 50 TDI използва същия V6 3.0 двигател с мощност 286 к.с. и 600 Nm. Времето за ускорение до "стотица" е 6,1 секунди. Максималната скорост е 241 км/ч.

Бензиновата модификация 55 TFSI получава турбо V6 3.0 с мощност 340 к.с. и 500 Nm. От 0 до 100 км/ч този кросоувър ускорява за 5,6 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Вижте как ще изглежда новият очакван Volkswagen Golf СНИМКИ

Най-високият клас SQ7 идва с 4,0-литров V8 с мощност 507 к.с. и максимален въртящ момент от 770 Nm. Този кросоувър ускорява до първата "стотица" за 4,1 секунди и достига 250 км/ч.

Трансмисията във всички случаи е хидромеханична автоматична с осем степени. Всички „шестици“ са допълнени с 48-волтов стартер-генератор, т.е. работят по схемата „мек хибрид“. Обновеното Audi Q7 няма пълни хибридни версии.

Обновеният флагман ще бъде пуснат в продажба през март на цена от 79 300 евро.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ